Sav ve Tekin gerginliği

CHP’de Önder Sav, Gürsel Tekin gerginliği artıyor.

"Çizik operasyonu’’ sonrası Sav “Ben kimse ile çekişme içinde olmam. Kimseye de tavsiye etmem” diyerek Tekin’e mesaj gönderdi. PM’nin ilk toplantısı çekişmeli geçecek.

Gazeteport CHP’nin Parti Meclisi seçimleri, yeni bir gerilimi ortaya koydu. Genel Sekreter Önder Sav ile Gürsel Tekin arasındaki çekişmenin parti yönetimine taşınması bekleniyor.
Tartışma, Önder Sav’ın Ali Topuz, Birgen Keleş, Şükrü Elekdağ gibi isimleri de içine alan bir liste hazırlığı yapmasıyla başladı ve kurultayda karşılıklı "Çizik operasyonu’’ ile devam etti. Tekin’e 1246 delegenin 814’ünden, Sav’a ise 978’inden oy çıktı. Tekin ve Sav aldıkları oylarla listede en az oy alan iki isim oldu.
Gerginliğin artması üzerine Sav, “Ben kimse ile çekişme içinde olmam. Kimseye de tavsiye etmem” diyerek hafta sonu toplanacak PM öncesinde Tekin’e mesaj yolladı. Kılıçdaroğlu ise Baykal ziyaretine giderken yanına Tekin’i de alarak mesaj verdi. Tekin’in Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alması bekleniyor. Tekin İstanbul İl Başkanlığı’ndan da istifa edecek.
**BAYKAL RESİMLERİ KALDIRILDI**
Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun parti vitrinini oluşturacak MYK listesinde de dengeyi gözeteceği öğrenildi. Faik Öztrak’ın yönetimde yer almayı istemediği, bu nedenle partinin kasası olarak görülen Genel Saymanlık görevine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap’ın getirileceği öğrenildi. PM’de Genel Sekreterlik gibi Saymanlık için de gizli oylama yapılacak.
Oğuz Oyan ve Mesut Değer’in Genel Sekreter yardımcısı olması beklenirken, Genel başkan yardımcılıkları için ise Hakkı Suha Okay, Süheyl Batum, Sencer Ayata, Gülsün Bilgehan, İsa Gök, Haluk Koç, Hurşit Güneş’in isimleri geçiyor. Bu arada, partinin resmi internet sitesi yenilendi. Sitenin ön yüzünde Baykal’ın yer aldığı fotoğraflar kaldırıldı ve Kılıçdaroğlu’nun özgeçmişi de siteye konuldu.