Savaş Mağduru Çocuklarla Oyuncaklarını Paylaşıyorlar

Türkiye'ye sığınan ve kendi ülkelerinde zor durumda olan Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyaları tüm hızıyla...

Türkiye'ye sığınan ve kendi ülkelerinde zor durumda olan Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyaları tüm hızıyla sürerken, Mersin’in Erdemli ilçesindeki çocuklar da, savaş mağduru çocuklarla oyuncaklarını paylaştı.

Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) tarafından, zor durumdaki Suriye vatandaşları için başlatılan kampanyanın ilk aşamasında toplanan malzemelerin yola çıkması için son hazırlıklar yapılıyor. Devam eden kampanyayla ilgili bilgi veren Dernek Sözcüsü Abdülkadir Baştürk, kampanyaya katılan vatandaşlara teşekkür ederek, özellikle çocukların oyuncaklarını kardeş ülkenin savaş mağduru çocuklarına göndermesinin, kendilerini hem duygulandırdığını hem de gururlandırdığını söyledi. Baştürk, “Başlattığımız kampanya vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görmüştür. Yaklaşık 5 bin kişilik bir giysi yardımı vatandaşlarımız tarafından yapılmakla birlikte, halen de yardımlar merkezimize ulaştırılmaktadır. Ayrıca şu ana kadar gıda yardımı konusunda da 200 çuval un hazır hale getirildi. Bu yardımlar kısa bir zaman sonra, Kilis’teki ihtiyaç sahibi zor durumdaki Suriye vatandaşlarına ulaştırılacak. Tabii ki bu yardımlar bu ilk seferin ardından da sürecek” dedi.

Reklam
Reklam

İlk aşamadaki yardımın genellikle kış ayı ve soğuk hava koşullarına yönelik olduğunu anlatan Baştürk, “Bundan sonraki yardımlar, biraz daha bahar koşullarına yönelik yardımlar olacak. Vatandaşlarımızın yoğun ve ciddi bir desteği var. Bu, halkımızın ne kadar kadirşinas olduğunun en güzel göstergesidir” diye konuştu.

Çocukların kampanyaya oyuncaklarıyla destek olmasının çok daha büyük anlamlar taşıdığını dile getiren Baştürk, “Biz bu kampanyada, yardımseverlik duygularının ailelerimizin her bireyine işlenmiş olduğunu da gördük. Yardım büromuzun bir köşesi de çocuklar tarafından getirilen oyuncaklara ayrıldı. Toplumumuzdaki misafirperverlik, konukseverlik, yardımseverlik duygularımızı çocuklarımızda hissetmek, görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Yeni neslimizin bu duyarlı davranışı, vatanını milletini sevmekle birlikte yardımseverlik duygusunu anlayabilmeleri, bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: