Savaş Muhabirliği Eğitim Programı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Ajansı'nın (AA) uygulamaya koyduğu "Savaş Muhabirliği

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Ajansı'nın (AA) uygulamaya koyduğu "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"na ilişkin uygulamanın övgüye değer olduğunu söyledi.

Karaca, medyada artık ihtisaslaşmanın ön planda tutulduğunu, savaş muhabirliğinin de riskleri ve tehlikeleri nedeniyle mutlak eğitim alınarak yapılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı'nın Polis Akademisi ile basın yayın organlarında çalışanlara yönelik savaş muhabirliği eğitimi için yapılan protokolü anlamlı buluyorum. AA'nın haber Akademisi uygulamasından sonra gazetecilerin eğitimine yönelik böyle bir uygulamaya girmesi savaş muhabiri yetişmesi açısından da büyük önem taşıyor. Gazetecilerin bu görevi yaparken, kendilerini korumaları, nerede, nasıl durulması gerektiğini öğrenmeleri de çok önemli. Evet ülkemizde ve dünya üzerinde hiç savaş olmasın istiyoruz, ama oluyor. En iyi savaş muhabirlerinin bu eğitim programı sayesinde Türkiye'den çıkacağına inanıyorum. AA yöneticilerine başarılar, sertifika programına katılan meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum."

Reklam
Reklam

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nın Türkiye ve dünyada önemli bir misyonu yerine getireceğine değinerek, "Gazeteciler kamu görevlerini yerine getirirken kendi can güvenliklerini de sağlamak durumunda, AA'nın eğitimi bu anlamda çok önemli" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: