“Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir”

İsa Kayadan, Türkiye topraklarının emperyalizmin üssüne dönüştürüldüğünü öne sürdü.

AKP iktidarının son on yılda uyguladığı dış politika ile Türkiye, adeta ABD’nin taşeronluğuna soyunduğunu savunan Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla emperyalizme diz çöktüren Türkiye topraklarının emperyalizmin üssüne dönüştürüldüğünü öne sürdü. Suriye’nin işgali çerçevesinde hazırlanan senaryoların birer birer yürürlüğe girdiğini ve Türkiye’nin emperyalizmin koçbaşı olarak savaşa sokulmaya çalışıldığını iddia eden Kayadan, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün söylediği gibi ‘Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’. Bu savaş emperyalist haydutların kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşa alet edilmeye çalışılması kabul edilemez” dedi.

Reklam
Reklam

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” POLİTİKASI TERS YÜZ EDİLİYOR

Sendika binasında dün yaptığı basın açıklamasında 1 Mart tezkeresini anımsatan Kayadan, siyasal iktidarbu tezkereden ders çıkarmadığını belirterek, “Fütursuzca ABD’nin oluşturduğu ve desteklediği uluslararası mobilize terör ordusunun yamyamlarını sınır illerimizde ikamet ettirmektedir. Böylece bu çapulcuların Suriye’de terör eylemleri düzenlemesine açıktan destek vererek Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ politikasını ters yüz etmektedir” diye konuştu.

ÇUVAL OLAYINDA SUSPUS OLAN BAŞBAKAN SURİYE’YE ASLAN KESİLİYOR

“Dün ‘One minute’ diyerek İsrail’e sözde efelenen Başbakan, bugün ABD ve İsrail ile birlikte dost ve kardeş ülke Suriye üzerinde savaş tamtamları çalmaktadır” diyen Kayadan, Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilirken, yüz binlerce Iraklı Müslüman, ABD askerleri tarafından katledilip işkencelerden geçirilirken sus pus olan Başbakan Erdoğan’ın Suriye’de yaşanan sorunlar karşısında adeta aslan kesildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

“SAVAŞ ZORUNLU OLMADIKÇA CİNAYETTİR”

İnsanlık tarihinin vahşi kapitalizmin kanla beslendiğini defalarca gösterdiğini dile getiren Kayadan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kan ise mazlum ulusların kanıdır. Sömürgecilere karşı ilk Ulusal Kurtuluş Savaşını vererek başta Ortadoğu ve Asya halkları olmak üzere, tüm mazlum uluslara bağımsızlık ışığını tutmuş olan Türkiye’nin, bugün bu mazlum halklara karşı emperyalizmin taşeronluğuna soyunmuş olması oldukça düşündürücüdür. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün söylediği gibi “Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’’. Bu savaş emperyalist haydutların kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşa alet edilmeye çalışılması kabul edilemez.”

SAVAŞIN FATURASINI HALK KAN VE YOKSULLUKLA ÖDEYECEK

Eğitim-İş olarak halktan bu kirli savaşa karşı tepkilerini yükseltmelerini, savaş karşıtı eylem ve etkinliklere destek vererek seslerini siyasal iktidara duyurmalarını isteyen Kayadan, “Bu savaşın faturasını emekçimiz, dar gelirlimiz, köylümüz ve çiftçimiz kan ve yoksulluk olarak ödeyecektir. Daha şimdiden yapılan zamlarda bu savaş çığırtkanlığının çok ciddi bir etkisi vardır. Bu nedenle hep birlikte ve gür bir biçimde “Savaşa Hayır”, “Yurtta barış, dünyada barış” sloganlarını haykırmalıyız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

HÜKÜMET KAŞIKLA VERDİĞİNİ KEPÇEYLE GERİ ALDI

Kayadan, 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda yüzde 6’lık artış yapıldığını anımsatan Kayadan, AKP Hükümetinin, son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 48.9, elektriğe ise yüzde 32.6 oranında zam yaptığını, benzinin litre fiyatının ise yılbaşından bu yana yüzde 14.55 arttığını vurguladı. “Yani Hükümet, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı” diyerek tepkisini dile getiren Kayadan, şunları söyledi:

“AKP Hükümeti, uçaklar ve lüks arabalar alarak saltanat sürmeyi düşünürken, bütçe açıklarını dikkate almazken yaptığı israfın bedelini, zorunlu tüketim maddelerine fahiş zamlar yaparak zaten geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşa yüklüyor, halkın boğazından geçen lokmayı daha da küçültüyor. Suriye’ye yönelik yürütülen faaliyetlerin toplam maliyeti biran önce kamuoyuna açıklanmalıdır. AKP hata yapıyor, savurganlığının bedelini de vatandaşın cüzdanından ödüyor. İktidara sesleniyoruz, artık “yanlış yönet, vatandaşa ödet” politikasına bir an önce son verin! Yanlış ekonomik politikalar sonucunda oluşan bütçe açıklarının faturasını yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan milyonlarca vatandaşın sırtına yüklemeye hakkınız yoktur!”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: