Savaşın Çocukları

Suriye'de yaşanan iç çatışmadan kaçan aileleri ile birlikte kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçe sınırına gelen çocuklar,...

Suriye'de yaşanan iç çatışmadan kaçan aileleri ile birlikte kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçe sınırına gelen çocuklar, rejimden en çok etkilenen kesim oldu.

Beşer Esad'ın askerleri tarafından sivil katliamı devam ederken, her gün onlarca kişi de hayatını kaybediyor. Yaşanan iç çatışmadan dolayı evlerini bırakarak Türkiye'ye kaçabilenler ise kendilerini diğer insanlardan daha şanslı hissediyor. Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyündeki sınır bölgesine gelebilen Suriyeliler, burada bulunan Türk askerlerine sığınma talebinde bulunuyor. Bükülmez köyü başta olmak üzere Reyhanlı ilçesinde üç ayrı noktadan Türkiye'ye her gün giriş yapan siviller, buradan minibüslerle alınarak kendilerine tahsis edilen bölgelere sevk ediyor.

Reklam
Reklam

İç çatışmadan aileleri ile birlikte kaçarak Türkiye'ye gelen çocuklar, her şavaşta olduğu gibi yine en çok etkilenen kesim oldu. Yaşananların farkın dahi olamayan bazı çocuklar, anneleri veya babalarının kucağından hiç aşağı inmezken, bazıları ise kendileri gibi kaçan ailelerin çocukları ile oyun oynuyor. Sınırdaki tel örgülerin dibinde güvenli bir şekilde taş ve toprakla oyun oynayan çocuklar, herşeyden bi haber günlerini geçiriyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: