Savaşın Çocuklarına Kuran-ı Kerim Ve Türkçe Eğitimi

Hatay'ın Altınözü ilçesinde görev yapan din görevlisi Ayfer Bayrakçı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara gönüllü olarak Kuran-ı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde görev yapan din görevlisi Ayfer Bayrakçı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara gönüllü olarak Kuran-ı Kerim ve Türkçe öğretiyor.

Uzun süredir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Esed askerlerinin çatışmalarına sahne olan İdlib kentine bağlı Derkuş kasabasında yaşayan ve evleri bombalandığı için aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, Ayfer öğretmen sayesinde hem Kuran-ı Kerim okumayı hem Türkçe konuşmayı öğreniyor.

Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde aileleriyle birlikte kalan Suriyeli çocuklar, ellerinde tebeşirle, Türkiye'yi ne kadar çok sevdiklerini Türkçe harflerle ifade etmeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Onlara Türkçe'yi öğreten Altınözü Müftülüğüne bağlı Hacıpaşa Kuran Kursu'nda görevli Ayfer Bayrakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocuklara günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla gönüllü olarak Türkçe öğretmeye başladığını söyledi.

Suriyeli çocukların Türkçe'yi severek öğrenmeye çalıştıklarını ifade eden Bayrakçı, şunları söyledi:

"Onlar ülkelerindeki savaştan kaçarak bize sığındılar. Biz de elimizden geldiği kadar onlara her türlü yardımı sağlamaya çalışıyoruz. Önce kursta diğer Türk çocuklara olduğu gibi onlara da sadece Kuran-ı Kerim eğitimi veriyordum. Daha sonra da onların günlük yaşamlarında kolaylık sağlamak amacıyla Türkçe eğitim vermeye başladım. Suriyeli çocuklar gerçekten çok zekiler ve dilimizi, kültürümüzü severek öğrenmeye çalışıyorlar."

Bayrakçı, toplam 25 öğrenciye hafta içi her gün, Kuran-ı Kerim ve Türkçe derslerinin yanı sıra İngilizce dersi de verdiğini kaydetti.

Suriyeli çocukların, savaş yüzünden eğitimlerinden geri kaldıklarını belirten Bayrakçı, Türk halkı olarak onlar için ellerinden gelen her türlü yardımı sağladıklarını, yapılan yardımların sadece gıda yardımından ibaret olmaması, eğitim desteğinin de verilmesi gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Derkuş kasabasında evleri bombalandığı için ailesiyle Türkiye'ye sığınan 14 yaşındaki Mays Debil, ülkesindeki olaylar yüzünden okullarının uçaklar tarafından bombalandığını, eğitimlerinden de geri kaldıklarını söyledi.

Alik Osman (13) ise, sığındıkları Türkiye'de insanların onlara çok iyi davrandığını, Türkçe'yi severek öğrenmeye çalıştığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: