Savaşın Çocuklarının En Buruk Karne Günü

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’de eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler karnelerini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden...

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’de eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler karnelerini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden aldı. Öğrenciler, karne sevinci yaşadıklarını fakat ülkelerinde olamadıkları için üzüldüklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir törenle diploma ve karnelerine kavuştu. Suriye Eğitim Hizmetleri ve İstişare Derneği ile Kademoon Suriye Okulları iş birliğinde Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen karne törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Suriye Geçici Başbakanı Gassan Hito, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda Suriyeli katıldı. Kur’an- Kerim okunmasıyla başlayan programda, Suriyeli öğrencilerin yaşadığı dramı anlatan tiyatro gösterisi yer aldı.

Reklam
Reklam

Tören alanına aileleriyle birlikte gelen Suriyeli öğrenciler, bir yandan karne sevinci yaşarken, diğer yandan da ülkelerinde olamadıkları için duydukları buruk sevinci dile getirdi.

“ÇOCUKLAR, DÜNYANIN EN GÜZEL ÇİÇEKLERİDİR”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Suriyelileri İstanbul’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ancak bu güzel ülkede ve şehirde bulunuşunuz yaşamış olduğunuz acıların bir sonucudur. Bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan bu büyük dramı kardeşleriniz olarak bizler de yakinen takip ediyoruz ve gönlümüzün, ruhumuzun ve her şeyimizin siz kardeşlerimizle birlikte olduğunu özellikle belirtmek isterim. Elbette ki gelecek güzel, huzurlu ve mutlu olacaktır. Elbette bunun için çalışacağız ve dua edeceğiz. Geleceği kuracak olan çocuklarımız için gayret sarf edeceğiz. Çocuklar, dünyanın en güzel çiçekleridir. Onlardan daha güzel kokan bir çiçek yoktur. Güzel çocuklarımızın yaşadığı acının ve dramın hiçbir çocuğun gönlünde yaşanmamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Burada aldıkları eğitimi ileriki yıllarda kendi ülkeleri ve insanları için kullanacaklar” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“SİZE LAYIK ENSAR OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her zaman Suriye halkına destek olacaklarını belirterek, “Sizleri ağırlamaktan, hayata hazırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade ederken keşke bu diplomalarınızı, keşke bu karnelerinizi Suriye’de, Şam’da Halep’te almış olsaydınız. Keşke biz de sizin diploma törenlerinizde oraya gelip, bombaların altında bulunan bir şehirde değil de çiçeklerin açtığı bir şehirde diploma törenlerinize orada katılmış olsaydık. Biz milletimiz var olduğu sürece her zaman zor günde nerde mazlum varsa yanında yer almışız, nerde bir zalim varsa da onun karşısına dikilmiş bir milletin çocuklarıyız. Biz sizin muhacir olduğunuzu biliyoruz, biz de size layık ensar olmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Göksu, Suriye halkının güzel günler görmesi için iyi dileklerde bulundu.

“SURİYE’DE BAŞARIYI ÖLDÜRMEK İSTEYEN BİR REJİM VAR”

Suriye Geçici Başbakanı Gassan Hito, Suriye’de savaşta elini kaybetmiş bir Suriyeli’yi göstererek, “Sağ elini kaybeden kardeşimize dedim ki senin elin bizden önce cennete gitti. Suriye’ye verdiği destekten dolayı hükümetine ve halkına teşekkür ediyorum. Böyle bir törende bulunmaktan çok mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bir yıl boyunca ektiğimiz ağaçların semerelerini bugün alıyoruz. Bu elde ettiğini bilgiler gelecek Suriye’sini bina etmek için çok yardımcı olacaktır. Suriye’de başarıyı öldürmek isteyen bir rejim var. Bize zulüm uygulayan bir rejim var ama biz bu başarıyı elde etmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Mutlu, Başkan Göksu ve Gassan Hito Suriyeli öğrencilere karnelerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz