Savaşın ortasındaki Libya'ya tatlı gönderiyor

Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarından Seyidoğlu Helva-Reçel, savaşın ortasında olmasına rağmen Libya’ya ihracat yapmaya başladı....

Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarından Seyidoğlu Helva-Reçel, savaşın ortasında olmasına rağmen Libya’ya ihracat yapmaya başladı. Böylece dünya pazarlarında 15 ülkeye ürünlerini satmaya başlayan şirketin yönetim kurulu başkanı Necati Göksu, "Ürün çeşidimizi 300’ün üzerine çıkararak global bir marka olma yolunda ilerliyoruz. 2011 yılında 50 Milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.
Seyidoğlu, 15. mağazasını İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ)’ta açtı. Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da katıldı. Mağazasının açılışında konuşan Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, yeni mağaza yatırımlarında sanayi bölgelerine öncelik vereceklerini, bu çerçevede Dudulu, İkitelli, Gebze ve Tuzla'ya odaklanacaklarını söyledi.
Ekonomideki büyüme ile birlikte bu bölgelerdeki yoğunluğun İstanbul’un lüks semtlerini aratmadığını vurgulayan Göksu, "Mağazalaşma çalışmalarımızda Kahvaltı Büfeleri ve Klasik Mağazalar olmak üzere 2 ana konseptte ilerleyeceğiz. Yeni markamız olan Seyidoğlu Kahvaltı büfelerinin ilkini geçtiğimiz ay Bayrampaşa’da açtık. Çok büyük ilgi gördük. Özellikle bu alanda markalaşmaya önem veriyoruz. Gelen bayilik taleplerinden yola çıkarak bu alanda yatırımlara devam edeceğiz. Bunun yanı sıra geleneksel Seyidoğlu mağazalarına da yatırımlarımızı aksatmadan sürdüreceğiz.” diye konuştu.
İSTOÇ mağazasının restoran ve cafeden oluşan 300 metrekare alana sahip olduğunu anlatan Göksu, “1952 yılında küçük bir dükkânda tatlı satarak başladığımız iş hayatında bugün markamızı Türkiye’nin önde gelen gıda devleri arasına taşımayı başardık. 100 kilo ile başlayan helva üretiminde bugün günde 25 ton helva, 40 ton reçel, 10 ton tahin pekmez kapasitesine ulaştık. İnşaatına başladığımız 2 bin metrekarelik ek fabrika yatırımını da tamamlamak üzereyiz." bilgilerini verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da açılışta yaptığı konuşmada, Seyidoğlu’nun son dönemlerde önemli yatırımlara imza attığını belirterek, Bağcılar ve İSTOÇ’un hızla cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. Açılışın ardından davetlilere Gaziantep yöresinin yemek ve tatlılarından ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz