Savaşın Tarafsız Ve Savunmasız Kurbanı Bu Sefer Mahsun Oldu

İç savaşın sürdüğü komşu ülke Suriye’de çatışmalar zaman zaman sınıra dayanıyor. Bu çatışmalarda en fazla...

İç savaşın sürdüğü komşu ülke Suriye’de çatışmalar zaman zaman sınıra dayanıyor. Bu çatışmalarda en fazla mağdur olanlar sınıra komşu ilçelerdeki vatandaşlar. Geçen yıl top mermisinin düşmesi ile 5 kişinin hayatını kaybettiği acı olayın ardından, şimdi de Ceylanpınar sınırında El Nasra ve PYD arasında çıkan çatışmanın kurbanı 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul oldu.

Liseyi bitiren Ertuğrul, alüminyum ve çelik malzemelerin onarımını yapan bir iş yerinde çalışıp harçlığını çıkarmaya çalışıyordu. Ancak, çatışmada seken kurşunun hayatına mal olması, bütün hayallerini de suya düşürdü. Şimdi ailesi en büyük acıyı yaşıyor ve taziyeleri güçlükle kabul ediyor. Baba Mahmut Ertuğrul, teselli edilmeye çalışılırken, acılı anne Meryem Ertuğrul da güçlükle ayakta duruyor. Savaşın tarafsız ve savunmasız son kurbanının ailesi, aynı acıyı yaşayan diğer ailelerle temenniyi taşıyor. Ortak çağrı, bu acının biran önce son bulması. ‘Ciğerimiz yandı. Başka anne babaların ciğeri yanmasın’ diyen baba Ertuğrul, ilçede artık can güvenliğinin kalmadığını söylüyor. Devletin gereken her şeyi yapacağına inandığını belirten acılı baba Ertuğrul, acılarının ortada kalmayacağına inanıyor. Ölen gencin amcası Abdurrezak Ertuğrul da “Şu anda çaresiz bekliyoruz. Geceleri evimizde kurşun korkusundan yatamıyoruz. Devletimiz bu işe bir çözüm bulsun. Dün Akçakale’de, bugün burada ölümler yaşandı. Yetkililerin çözümü lazım.” ifadelerini kullanıyor.

Reklam
Reklam

Dayı Hasan Özaslan da çaresizliklerini dile getiriyor. Özaslan, “Ramazan vesilesi ile evimize erzak almak için bile artık dışarı çıkamıyoruz. Kurşunlar havada uçuşuyor. Perişan olmuşuz. Başbakan'ın bu işe el atması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Acılı aile, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç dışında devlet ve hükümet kanadından hiç kimsenin telefon açmamış olmasının da kendilerini çok üzdüğünü dile getiriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: