"Savaşın ve krizin gölgesinde yeni bir yıla giriyoruz"

ANKARA (ANKA) - HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, tüm dünyanın savaşın ve ekonomik krizin gölgesinde yeni bir yıla girdiğini belirterek, "Yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederim" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, yeni yıl mesajında şu görüşlere yer verdi:

"2009 yılını hem Türkiye'nin hem de dünyanın daha çok refah, barış, huzur, istihdam ve daha çok özgürlük için çalışacağı bir yıl olarak karşılıyoruz. Çünkü 2009 yılına savaşın ve ekonomik krizin gölgesinde giriyoruz. 2008 yılının son günlerinde Filistin'in roket saldırısını fırsat bilen İsrail, Ortadoğu'da estirdiği terör ve saldırılara bir yenisini daha ekledi. Çoğu çocuk olmak üzere yüzlerce insanın öldüğü, binlercesinin ise yaralandığı Filistin'de bir insanlık suçu işleniyor, insanlık vicdanı katlediliyor. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. İsrail ve Filistin arasında sık sık tekrarlanan saldırıların engellenmesi ve yaşanan acıların sona erdirilmesi için iki ülke sınırlarına uluslararası barış gücü askerleri yerleştirilmelidir."

Reklam
Reklam

-"TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ"-

Uslu, krize karışı alınabilecek pekçok önlem bulunurken işçi çıkarmalara öncelik verilmesini eleştirerek şunları söyledi:

"Savaşın yanı sıra A.B.D.'de başlayan ve hızla Avrupa ülkelerine yayılan finansal kriz de insanların korkulu rüyası haline geldi. Krizin 2009 yılında daha da derinleşeceğine ilişkin söylentiler ve krize karşı işletmelerce alınabilecek birçok tasarruf tedbiri varken, ilk ve en kolay tedbir olarak işten çıkarmaların yapılması çalışanları tedirgin ediyor. 2009 yılında başta kayıt dışı ekonomi ve işsizlik olmak üzere, yoksullukla mücadelede daha iyi mesafelerin alınmasını, gelir adaletsizliğinin giderilmesini, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gibi yapısal reformların harekete geçirilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde Türkiye demokratik, katılımcı, çağdaş, sosyal adalete, sosyal diyaloga ve refaha dayanan güçlü bir toplum modelini gerçekleştirebilir. Her şeye rağmen Türkiye toplumu, sorunların üstesinden gelebilecek yeterliliğe sahiptir. Yeni yılda, umutlarımızı güçlendirmeli, kendimize güvenmeli, toplumu motive etmeli ve büyük hedefler peşinde koşmalıyız. Türkiye'nin potansiyeline güveniyoruz. Ekonomik krizin aşıldığı savaşların son bulduğu bir yıl dileğiyle, teşkilatımızın, üyelerimizin, halkımızın ve tüm insanlığın yeni yılını kutlarım. Yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederim."

Reklam
Reklam