Savaşın Vurduğu Hayvanlar Halep'ten Türkiye'ye Getirildi

- İÇ savaşın sürdüğü Suriye'nin Halep kentindeki Hayvanat Bahçesi'nden uluslararası dernek Four Paws'ın girişimleri ile alınan 13 hayvan, Türkiye'ye getirildi. Suriye’de

- İÇ savaşın sürdüğü Suriye'nin Halep kentindeki Hayvanat Bahçesi'nden uluslararası dernek Four Paws'ın girişimleri ile alınan 13 hayvan, Türkiye'ye getirildi.
Suriye’de devam eden iç savaştan zarar gören yabani hayvan türlerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı himayesinde Türkiye'ye getirilerek tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması ve savaş sonrası tekrar ülkesine teslim edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında desteklenen Four Paws adlı dernek bugün Halep Hayvanat Bahçesi'ndeki 3 aslan, 2 kaplan, 2 leopar, 2 ayı, 2 kurt ve 2 sırtlanı bugün araçlarla Kilis'in Elbeyli sınırına getirdi.
Burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alınan kafeslerdeki hayvanlar, işlemlerinin ardından Bursa'daki Karacabey Kurtarma Merkezine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: