Savcı Ile Iki Arkadaşının Öldüğü Kazada Tır Şoförüne 3 Yıl 4 Ay Hapis

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Kaza, 7 Şubat 2016'da Tarsus-Adana-Gaziantep TAHLİYE EDİLDİ Soruşturma aşamasında hazırlanan bilirkişi raporunda otomobili kullanan İsmail Kaya'nın otobana girerken tali

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Kaza, 7 Şubat 2016'da Tarsus-Adana-Gaziantep TAHLİYE EDİLDİ
Soruşturma aşamasında hazırlanan bilirkişi raporunda otomobili kullanan İsmail Kaya'nın otobana girerken tali yoldan kontrolsüz çıkış yapması, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermemesi nedeniyle asli kusurlu olduğu, TIR sürücüsü Mustafa Taş'ın ise tali kusurlu olduğu bildirildi. Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından verilen 2'nci rapora göre de Mustafa Taş'ın kusursuz olduğu belirtildi. Bu gelişme üzerine Mustafa Taş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
'SUÇSUZUM'
Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Taş, Otobanda sağ şeritte yaklaşık 65 kilometre hızla seyir halinde olduğunu belirterek, "Otobana çıkan araç hızlı ve kontrolsüzdü. Bir anda sola doğru 'U dönüşü' yapmak için manevra yaptı. Ben de frene basarak sol tarafa kaçmaya çalıştım. Ancak kazaya engel olamadım. Kusurum yoktur" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, Mustafa Taş'a taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis ve 24 bin 300 lira para cezası verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: