Savcı, KCK zanlılarının mahkemede serbest kalmasına itiraz etti

Terör örgütü KCK operasyonu kapsamında mahkeme tarafından 8 şüphelinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. ...

Terör örgütü KCK operasyonu kapsamında mahkeme tarafından 8 şüphelinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü KCK’ ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında avukatlarında bulunduğu 43 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi şüphelilerden 9’unu serbest bırakmış ve 34’ünü tutuklamıştı. Savcılık, mahkemenin serbest bıraktığı 9 şüpheliden 8’i hakkındaki bu karar itiraz etti.
Soruşturmayı yürütün savcılık, eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Fırat Aydınkaya, Mehmet Ayata, Nevzat Anuk, Nezahat Paşa, Sabahat Zeynep Arat ile Yalçın Sarıtaş’ın tutuklanmasını istedi. Savcılık, mahkeme tarafından serbest bırakılan ve 4.5 aylık hamile olduğu öğrenilen Ayşe Batumlu konusunda ise bir itirazda bulunmadı. İtirazı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değerlendirecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz