Savcı, molotoftan yargılanan üniversitelinin 45 yıla kadar hapsini istedi

Molotofkokteylli eylem davasında yargılanan üniversite öğrencisi hakkında duruşma savcısı 45 yıla kadar hapis cezası verilmesini...

Molotofkokteylli eylem davasında yargılanan üniversite öğrencisi hakkında duruşma savcısı 45 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Davanın önceki savcısı ise sanığın beratine karar verilmesi yönünde görüş bildirmişti.

İstanbul'da 20 Şubat 2010 tarihinde yüzleri puşili bir grubun boş bir markete molotofkokteyli atması üzerine gözaltına alınan ve 22 aydır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül altıncı kez hakim karşısına çıktı. Kırmızıgül’ün olay yeri yakınında puşi taktığı ve gizli tanığın ifadesiyle tutuklandığı iddiasıyla ‘puşi davası’ olarak adlandırılan davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmasına BDP İstanbul Millietvekili Sırrı Süreyya Önder ve Kırmızıgül’ün arkadaşları da katıldı.

Reklam
Reklam

Duruşmada Kırmızıgül’ü yakalayan ve ifadesini alan 3 polis memuru ile karakol amiri tanık olarak dinlendi. Bazı polisler olayın üzerinden uzun zaman geçtiği için sanığı hatırlayamadıklarını söyledi. Ancak olay anında görevli olan polis memuru S. E., Kırmızıgül’ü teşhis etti. Polis memuru, molotofkokteyli atan gruptan sayıca az oldukları için müdahale etmediklerini ancak şahısları takip ettiklerini söyledi. Kırmızıgül’ün kendisinin polis olduğunu anlayınca kaçtığını söyleyen tanık polis, “Sanık ve yanındaki kişi bizim polis olduğumuzu anlayınca ‘kaç bunlar polis’ dedi. Arkadaşlar peşlerine düştü. Ben ise arabada kalıp destek istedim.” dedi. Daha sonra polislerin kaçan iki kişiyi yakalayıp getirdiğini ve yakalananlar arasında Cihan Kırmızıgül’ün olduğunu söyleyen S.E., “Molotof atan grup ile sanığı kovalamaya başladığımız anda geçen 5 -10 dakika arasında grupla göz temasımız hiç kopmadı.” diye konuştu.

Sanık Cihan Kırmızıgül ise tanığın beyanlarını kabul etmediğini belirtti.
Tanık ve sanık beyanlarının ardından görüşü sorulan duruşma savcısı Hikmet Usta, Kırmızıgül’ün terör örgütü üyeliği, mala zarar verme ve patlayıcı madde bulundurma suçlarından 15 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Kırmızıgül’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkemenin önceki savcısı ise Kırmızıgül hakkında berat kararı verilmesini istemişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz