Savcıdan inanılmaz 'Yeşil' iddiası

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında hazırladığı iddianame nedeniyle meslekten ihraç edilen ardından AİHM'de açtığı davada haklı bulunan eski savcı Sacit Kayasu bu kez Susurluk skandalının kilit isimi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında şok iddialarda bulundu.

1998'de İzmir'in Ödemiş ilçesinde savcılık yapan Kayasu şu açıklamayı yaptı: "11 Eylül Pazar günü bir ceset bulundu. Ölen kişiye işkence yapılmış, gözleri oyulmuş, ellerinin içi ve ayaklarının derisi soyulmuştu. 5-6 günlük olan cesedin kimliğini tespit edemedik. Vücudunda 9 kurşun deliği olduğunu gördük. Profesyonel bir cinayet. O kadar ateş edilmesine rağmen bir tek mermi çekirdeği yoktu. Cesette darp izleri vardı, dövülmüş ve bağlanmıştı."

Reklam
Reklam

BENİ TEHDİT ETTİLER

"Ben Yeşil olduğu kanaatine vardım. DNA testi için İzmir 'e gönderdik" diyen Kayasu, İzmir Adli Tıp'tan "Biz DNA testi yapamıyoruz" yanıtı aldıklarını söyledi. Sonra cesedin İstanbul'a gönderildiğini belirten Kayasu, soruşturma dosyasının elinden alınmasından sonra olayı takip edemediğini ifade etti. Soruşturmala ilgili tehdit aldığını da söyleyen Karasu "Tehdit edenlerden birinin profesyonel katil olduğunu düşünüyorum" dedi.

YEŞİL'İN SORGU KASEDİ VAR

Kayasu şöyle devam etti: "1999'da Güneydoğulu kod adı Mehmet olan biriyle telefon görüşmeleri yaptım. Mehmet, Yeşil'in İzmir'in başka bir ilçesinde öldürüldüğünü, öldürülmeden sorgulandığını, sorgusunun kasede çekildiğini ve o kasetin kendisinde olduğunu söylemişti. Anlattıklarının doğru olduğuna inandım. Mehmet kasetleri bana getirmek üzereyken ortadan kayboldu. Onun öldürüldüğünden şüpheleniyorum."