Savcıdan, Murat Karayılan'ın Kız Arkadaşına Rekor Ceza Talebi

PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın gönül ilişkisi yaşadığı Cihan Ası'ya Dağlıca ve Aktütün'e yapılan 2 saldırıda...

PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın gönül ilişkisi yaşadığı Cihan Ası'ya Dağlıca ve Aktütün'e yapılan 2 saldırıda şehit olan 35 asker için 104 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıl hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, terör örgütü PKK üyelerince 21 Ekim 2007'de Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan 3. Motorize Piyade Tabur Komutanlığı'na düzenlenen ve 12 askerin şehit olduğu saldırıyla, 9 Mayıs 2008 tarihinde 17 askerin, 3 Ekim 2008 tarininde de 6 askerin şehit olduğu Aktütün 13. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'na yapılan saldırılara katılan Cihan Ası ve Dağlıca saldırısına katılan Fesih Taş ile ilgili iddianameyi tamamladı.

Reklam
Reklam

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 12 sayfalık iddianamede, Murat Karayılan'ın gönül ilişkisi bulunduğu iddia edilen ve İzmir Cezaevi'nde başka bir suçtan tutuklu bulunan Cihan Ası'nın, 21 Ekim 2007 tarihindeki Dağlıca, 5 Mayıs ve 3 Ekim 2008 tarihlerindeki Aktütün saldırılarında, Muş cezaevinde tutuklu bulunan Fesih Taş'ın ise 21 Ekim 2007'deki Dağlıca saldırısında yer aldığının belirlendiği kaydedildi.

Saldırılarla ilgili elde edilen bilgi ve belgelerin yanı sıra ifade ve teşhislerden yola çıkılarak hazırlanan iddianamede, terörist Cihan Ası ile Fesih Taş'ın, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde askeri tesisleri tahrip, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürme, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürmeye teşebbüs, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işledikleri ifade edildi.

İddianamede, Cihan Ası'nın 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan bir kez, Dağlıca saldırısında kaçırılan 8 asker için 80 yıl, şehit olan 12 asker için 12 kez, mağdur olan 25 kişi için 25 kez, 2 Aktütün saldırısında şehit olan 23 asker için 23 kez ve mağdur olan 43 kişi için 43 kez olmak üzere toplam 104 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Fesih Taş'ın da 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan bir kez, Dağlıca saldırısında kaçırılan 8 asker için 80 yıl, şehit olan 12 asker için 12 kez, mağdur olan 25 kişi için 25 kez ağırlaştırılmış müebbet hapiz cezasıyla yargılanması istendi.

Reklam
Reklam

Üç ayrı saldırıya katılan Ası'nın 1996 yılında terör örgütüne katıldığını itiraf eden terör örgütü üyesi Zaniyar Hasan Nejat Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne verdiği ifadesinde, "Üç ayrı saldırıya katıldı. 2008 yılındaki Yüksekova AK Parti ilçe binasına yapılan bombalı saldırıya katıldı. 2008–2009 yılları arasında Yüksekova ilçe merkezine bulunan esnaf ve vatandaşlardan örgüt adına vergi topladı." dedi.

CİHAN ASI KİMDİR?
Mardin nüfusuna kayıtlı olan Cihan Asi (29), 1999 yılında terör örgütü PKK'ya katıldı. Burada 'Beritan' kod adı verilen Ası, siyasi ve silahlı eğitim aldı. Kısa sürede 'dikkat çeken' Ası, Zap Kampı'nda 'Tim Komutanı' olduktan sonra Kandil'e geçti. Cihan Ası'nın 'yükselişi' burada da devam etti. Terörist kadın, örgütün Kandil'deki bir numaralı ismi Murat Karayılan'la ilişki içine girdi. Ası'nın Karayılan ile gönül ilişkisi olduğu, istihbarat raporları ve terörist ifadelerine de yansıdı. Terör örgütünün 'Propaganda ve Medya Sorumlusu' olan Ası'ya geçen yıl kanser teşhisi konuldu. Bunun üzerine Karayılan, Ası’yı 2010'da Türkiye'ye gönderdi. Ası'nın hastaneye farklı bir kimlikle yatırıldığı istihbaratını alan polis düzenlediği baskınla hem Beritan kod adlı Cihan Ası'yı hem de ona yardım ve yataklık eden refakatçilerini yakaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: