Savcılar neden görevden alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, görevden alınmalarla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Balyoz Operasyonu kapsamında toplam 95 gözaltının emrini veren 2 savcıyı görevden aldığına yönelik haberlere açıklık getirdi. Başsavcı Aykut Cengiz Engin, çıkan haberlerin yanlış olduğunu belirterek soruşturmayla ilgili görevli savcıların açığa alınmalarının ve yetkilerinin kaldırılmalarının söz konusu olmadığını vurguladı. HSYK Başkanvekili Özbek ise "Balyoz Planı" soruşturmasında görevli bazı savcıların görevden alınmasını değerlendirirken, görevden almanın başsavcının yetkisinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

[

**](https://www.mynet.com/bassavcinin-duzenleme-yetkisi-var-110100504294 )

[

**](https://www.mynet.com/erginden-balyoz-degerlendirmesi-110100504305 )

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Balyoz soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınması ve operasyonların durdurulmasıyla ilgili olarak İstanbul Adliyesi'ne girişte basın mensuplarına açıklama yaptı.

Engin, şunları söyledi: "Bu soruşturmanın başında başsavcı vekilimiz vardır. Dosya üzerinde birlikte çalıştığı arkadaşları arasında görev değişimi yapmıştır. Makul sebeplere dayanmaktadır. Yeni savcıların da dosyaları incelemeleri gerektiğinden operasyonlara ara verilmiştir. Başsavcı vekilimizin getirdiği izahatlar tarafımdan makul bulundu. Görevdeki arkadaşlarımız hakkında da olumsuz görüş ve tasarruf yoktur."