‘Savcılar Pozantı Ceza İnfaz Kurumundaki hak ihlallerini soruştursun’

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şube Başkanı Taylan Özgür Eker, Pozantı Çocuk Ceza İnfaz Kurumunda Terörle...

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şube Başkanı Taylan Özgür Eker, Pozantı Çocuk Ceza İnfaz Kurumunda Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında tutuklanan çocuklara yönelik gündeme gelen şiddet, işkence, taciz ve tecavüz iddialarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Eker, sözü edilen hak ihlalleri konusunda İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’ne başvuruların yapıldığını kaydetti.

Pozantı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşananlara benzer ‘dayak ve işkence olaylarının’ Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görüldüğünü savunan Eker, “Çocuklar cezaevi idaresi tarafından adli tutuklular içinden belirlenen koğuş temsilcilerine 'adam' edilmeleri için teslim edilmektedir. Çocuklar adli tutuklular tarafından şahsi işlerinde kullanılmakta ve onlara işkence edilmektedir. Adalet Bakanlığı, bu çocukları uyuşturucu, cinayet, taciz gibi suçlardan tutuklu olanlarla aynı koğuşlarda kalmaya zorlayarak, sözü edilen olaylara zemin hazırlamaktadır." iddialarını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi İdaresinin ise mahkumları günlük sakal traşı olmaya zorladığını öne süren Eker, "Buraya gelen tüm mahkumlar arama bahanesi ile tamamen soyulmakta, elbiselerini çıkarmak istemeyen mahkumlar infaz koruma memurları tarafından darp edilerek zorla soyulmaktadır. Cezaevi idaresinin uyguladığı hak ihlalleri ve hukuksuzluklara karşı 9 mahkum süresiz ve dönüşümlü açlık grevini başlamıştır.” dedi.

Cumhuriyet savcılıklarının cezaevlerinde yaşan hak ihlallerini daha etkin bir şekilde soruşturulmasını isteyen Eker, cezaevlerinin insan hakları savunucularına ve demokratik kitle örgütlerinin denetimine açılmasına istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz