Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Aktaş:

ÇORUM (A.A) - Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, "Savunma sanayisi açısından Çorum'un göze çarpan en olumlu yanı

ÇORUM (A.A) - Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, "Savunma sanayisi açısından Çorum'un göze çarpan en olumlu yanı sanayisinin ihracata dayalı olması" dedi.

Beraberindeki heyetle Çorum'a gelen Aktaş, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda düzenlenen, Çorum'un önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleştirilen "savunma sanayi" konulu toplantıya katıldı.

Burada konuşan Aktaş, kentin gelişmiş sanayisinin savunma sanayisine nasıl katkı sağlayabileceğini araştırmak ve firmalarda incelemelerde bulunmak üzere Çorum'a geldiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İncelemenin ardından bir rapor hazırlayacaklarını belirten Aktaş, "Savunma sanayisi açısından Çorum'un göze çarpan en olumlu yanı sanayisinin ihracata dayalı olması. Savunma Sanayisi Müsteşarlığı, artık yurt içinden firmalarla da çalışıyor. Çok sayıda firma alt yüklenici olarak bizlere katkı sağlıyor" dedi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise kentin makine sanayisinde önemli bir yerde olduğunu, makine sanayicileri olarak savunma sanayisine katkı vermek istediklerini söyledi.

Çorum'un savunma sanayisinden pay alabilmesi için uzun zamandır çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başaranhıncal, Çorumlu sanayiciler olarak yapılacak üründen tereddütleri olmadığını kaydetti.

Heyetin, toplantının ardından Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaları ziyaret edeceği bildirildi.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: