Savunma spreyi satışları arttı

GAZİANTEP (İHA) - Yapılan araştırmalarda suç patlamasının yaşandığı ve en çok suçun işlendiği yer olarak tespit edilen Gaziantep'te, savunma amaçlı sprey satışlarında da patlama yaşanıyor.

27 yıldır Gaziantep'te oyuncakçılık yapan ve şaka malzemeleri satan Serdar Kav, kentte artan gasp ve kapkaç ile hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların kendi savunma tedbirlerini almaya başladığını söyledi. Geçen yıllara göre artan suç oranlarına paralel olarak savunma amaçlı malzemelerin de satışında büyük bir artış yaşandığını belirten Kav, "10 ile 25 YTL'den sattığımız savunma amaçlı göz yaşartıcı ve bayıltıcı spreylerde büyük bir artış var. Genellikle kadınların ve işadamlarının rağbet gösterdiği spreylerde talebe cevap veremez duruma geldik. Bu sprey herhangi bir sebeple yüze karşı kullanılıyor ve kullanıldıktan sonra da ancak doktor kontrolünde tedavi olunabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kentte yaşanan suç artışına karşılık vatandaşların kendi savunma mekanizmalarını kurmaya çalıştığını kaydeden Kav, "Bize gelen vatandaşlar 'kendi kendimi korumak için' diyerek savunma amaçlı malzemeler satın alıyorlar. Gaziantep'te önceki yıllarda bu kadar olumsuzluk yaşanmazdı. Son yıllarda kente yapılan göçün artmasına paralel olarak suç oranları da artış gösterdi. Tabi ki bu sorunun kökeninde sadece göçle gelen işsizlik yok. Bu sorunun çok daha değişik boyutları var. Kentte çok daha tehlikeli bir dönem başlamadan mutlaka soruna çözüm bulunmalı" diye konuştu.

Atatürk Bulvarı'nda çiçekçilik yapan Abdulkadir Uzun ise kendisinin de bayıltıcı sprey almak için dükkana geldiğini ifade ederek, "Gaziantep'te yaşanan suç oranları ürkütücü boyutlara ulaştı. Bir çok kişi akşam saatlerinden sonra dışarı çıkamıyor. Bırakın sokakta dolaşmayı evde oturmaya korkar olduk. Balici ve tinerci denilen kişiler yavaş yavaş çeteleşmeye başladı. Bu da çok tehlikeli bir durum olarak önümüzde duruyor. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulması gerek. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik dahi zengin kişilerin fakir olan yakınlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Bu açıklama bile sorunun ne derece önemli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam