Savunma Ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Aliş: "2011 Rakamlarına Göre Yüzde 50'den Fazla Bir Ihracat Artışını Yakaladık Bile"

Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayi sektörünün ihracatını önemli oranda artırdığını ve yıllık

Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayi sektörünün ihracatını önemli oranda artırdığını ve yıllık 1.5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Aliş, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nce Sapanca Richmond Otel'de düzenlenen "Savunma Sanayinde İhracat Nereye Koşuyor, Nasıl Koşmalı- Arama Konferansı'na" katıldı.

Burada konuşan Aliş, Türkiye olarak güçlü olmaları gerektiğini ve bunun için de üretip ihraç etmeleri gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Kurdukları birliğe üye sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Aliş, "Firmalarımızın, heyecanımıza, coşkumuza katılmak istemeleri bizi mutlu ediyor. Birlik olarak sektörümüzün ihracata yönelik faaliyetlerinde etkinliği arttırmak, uzun vadeli yüksek ihracat hedeflerine ulaşabilmek amacıyla firmalarımızın koordinasyonunu yoğunlaştırmak gerekiyor" dedi.

Birlik olarak 1 yıldır faaliyette bulunduklarına işaret eden Aliş, şöyle devam etti:

"Bir yılımızı geride bıraktığımız şu günlerde, 2011 rakamlarına göre yüzde 50'den fazla bir ihracat artışını yakaladık bile. Sektör olarak yıllık 1.5 milyar dolar ihracat seviyesine koşuyoruz. Ama 2023 vizyonunu yakalayabilmemiz, ihracatını oransal olarak en fazla arttıran sektör haline gelebilmemiz, 25 milyar dolar hedefine ulaşabilmemiz için daha fazlasını yapmamız, çok çalışmamız lazım."

Aliş, Türkiye'nin dünyanın en zorlu bölgesinde bulunduğunu ve bölgesinde lider ülke olabilmesi için de savunma ve havacılık alanında gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

"Çok kritik bir rol üstlenmiş durumdayız" diyen Aliş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ülkemize sunduğumuz katkıları, arttırarak sürdürmeliyiz. Sinerjimizi, iş birliği ve koordinasyon içinde yoğunlaştırmalıyız. Sayın Bakanımızın nezdinde, hükümetimize, devletimize destekleri için, bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki, başta Savunma Sanayi Müsteşarlığı olmak üzere, stratejik kuruluşlarımızla koordinasyonumuz ve işbirliğimiz yoğunlaştıkça, çok daha iyi bir geleceğe, çok daha güvenle bakabileceğiz.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları'nın çatı kuruluşu olarak biz elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz, en iyisini yapmak için çalışmaya da devam edeceğiz."

Muhabir: Mehmet Özcan - Enes Duran - Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: