Savunması istenen Aygün telefonlarını kapattı

CHP MYK tarafından bir gazeteye verdiği demeçte Atatürk, Dersim ve CHP ile ilgili sözlerine ilişkin savunması istenilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kararın ardından cep telefonunu kapattı.

ANKARA (ANKA)-CHP MYK tarafından bir gazeteye verdiği demeçte Atatürk, Dersim ve CHP ile ilgili sözlerine ilişkin savunması istenilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kararın ardından cep telefonunu kapattı. Edinilen bilgiye göre Aygün, savunmasını yazılı verecek.

CHP Grubu’nun basına kapalı gerçekleşen Salı günkü toplantısında, milletvekilleri Aygün’ün sözlerine tepki göstererek, “CHP’li olmayan, partinin ilkelerini benimsemeyene kapı açık. Tüzük hükümleri uygulansın” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Grup toplantısının ardından bugün kameraların karşısına geçen CHP’li 9 milletvekili bir bildiri yayınlayarak, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demeçte Atatürk, 'Dersim' ve CHP ile ilgili sözleri nedeniyle Genel Merkez’den açıklama beklediklerini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan yaklaşık 3 saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da Aygün’ün savunmasının alınmasına karar verildi.

Edinilen bilgiye Aygün'ün, savunmasını yazılı vereceğini, MYK’nın kararını saygıyla karşıladığını ifade ettiği öğrenildi. (ANKA)