Savunmasız Gruplar İçin İlk Yardım

ANKARA (İHA) – Dünya İlk Yardım Günü, bu yıl “Savunmasız Gruplar (engelliler, yaşlılar, zarar görebilirliği...

ANKARA (İHA) – Dünya İlk Yardım Günü, bu yıl “Savunmasız Gruplar (engelliler, yaşlılar, zarar görebilirliği yüksek kişiler) İçin İlk Yardım” temalı etkinliklerle kutlanıyor.

Dünya İlk Yardım Günü, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından belirlenen tema doğrultusunda her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü, ülkelerin kendi koşullarına uygun olarak hazırlanan ortak ilk yardım mesajlarını içeren, çeşitli kurum, kuruluş ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor. Bu yılki tema ise “Savunmasız Gruplar (engelliler, yaşlılar, zarar görebilirliği yüksek kişiler) İçin İlk Yardım” olarak belirlendi. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, ilk yardımın insanlık adına rol alma ve hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına gösterilen faaliyet olduğunu, bu nedenle herkesin ilk yardımı öğrenmesinin gerektiğini bildirdi. Dünya İlk Yardım Günü etkinliklerinin amacının ise, halkın ilk yardım ile ilgili basit uygulamaların hayat kurtardığını, her bireyin ilk yardım öğrenmek ve hayat kurtarmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu fark etmelerini sağlayarak ilk yardım öğrenmeye teşvik etmek, ilk yardımı öğrenmenin ne kadar kolay olduğunu göstermek, ilk yardım konusunda yerel otoritelerin ve basının ilgi ve desteğini artırmak, toplum tabanlı ilk yardım faaliyetlerinde paydaşlarla işbirliğinin ve sponsorların artmasını sağlamak, ilk yardım hizmetleri konusunda herkesin sorumluluk taşıması ile ilgili toplumsal bilinç oluşturmak ve “İlk Yardım Gönüllüsü” sayısını arttırmak olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Üyesi olduğu Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Avrupa İlk Yardım Eğitim Referans Merkezi ile işbirliği içerisinde 2000 yılında uluslararası standart ve kriterlere uygun olarak ulusal düzeyde ilk yardım eğitim programlarını standardizasyonunu sağlayan Türk Kızılayı, bu programlar çerçevesinde bugüne kadar Kızılay ve gönüllü sağlık personelinden oluşan yaklaşık bin 23 ilk yardım eğitimcisi yetiştirdi. Bu eğitimciler aracılığı ile ülke düzeyinde ilk yardım eğitimleri verilerek, yaklaşık 70 bin kişinin ilk yardımcı olmaları sağlandı.

Türk Kızılayı’nın ilk yardım eğitimleri, halen 21 ilde Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında Kızılay Şube Başkanlıklarına bağlı olarak faaliyette bulunan ilk yardım eğitim merkezlerinde görevli uzman eğitimciler tarafından başarıyla sürdürülürken, “toplumsal ilk yardım bilinci oluşturmak” amacıyla eğitim hizmetinin ülke düzeyinde yaygınlaştırılması çalışmaları da devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: