SAYADER, 320 öğrenciyi sağlık taramasından geçirdi

Kilis Sağlıklı Yaşama Derneği (SAYADER) tarafından okuma salonu öğrencilerine yöneik sağlık taraması yapıldı.Eğitim ve Sosyal...

Kilis Sağlıklı Yaşama Derneği (SAYADER) tarafından okuma salonu öğrencilerine yöneik sağlık taraması yapıldı.

Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER) tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere hafta sonu ücretsiz olarak ders verildiğini belirten kurs müdürü Atilla Bolat, “Öğrencilere sağlık hizmetleri alanında da sunulacak olan sağlık hizmetleri ile ilgili SAYADER’den sağlık taraması yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.

SAYADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kiremitçi de toplum merkezli hizmet sunan bir sivil toplu kuruluşu oldukları belirterek talebe olumlu cevap verdiklerini ve çalışma başlattıklarını belirtti. Kiremitçi “Daha önceleri de koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında çeşitli okullarda sağlık taramaları ile madde bağımlılığı konularında öğrencileri bilgilendirdik. Diğer eğitim kurumlarından da talep gelmesi halinde bunlara da olumlu cevap veririz." dedi.

Reklam
Reklam

Okuma salonlarındaki öğrencilerin sağlık taraması, Aile hekimi Emin Aslan, Çocuk doktoru Mehmet Kiremitci, Diş doktoru Murat Kırşanlı ve Aile hekimi Mustafa Can'dan oluşan hekim heyetince gerçekleştirildi. Taramalar bittikten sonra Kurs Müdürü Atilla Bolat SAYADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kiremitçi’ye teşekkür ederek memnuniyetlerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz