Sayar: İş Kazalarında Avrupa'da Ilk Sıradayız

İş güvenliği uzmanı İrfan Sayar, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa'da birinci dünyada ise ikinci sırada olduğunu...

İş güvenliği uzmanı İrfan Sayar, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa'da birinci dünyada ise ikinci sırada olduğunu söyledi.

AB Haftası Etkinlikleri programı çerçevesinde, TÜMSİAD Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan İrfan Sayar, iş kazalarına değindi. 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği yasal sorumlulukları ifade eden Sayar, işveren ve çalışanların yükümlülüklerini anlattı. İşverenin 'risk analizi' yaptırmasının zorunlu olduğunu hatırlatan İrfan Sayar, "Aksi takdirde en az 30 bin lira ceza yersiniz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sayar, "Türkiye, Avrupa'da iş kazalarında kaybedilen hayatlar bakımından maalesef birinci sırada. Dünyada da Çin'den sonra ikinciyiz. Yılda yaklaşık bin 500 kaybımız var. Bunun için kurallı iş hayatı ve kurallı bir işçi sağlığı ve iş güvenliği için mutlaka uygulamada, kağıt üzerinde kalmayarak hayata geçirmelisiniz." diyerek işadamlarını uyardı. Sayar, daha sonra toplantıda bulunan iş adamlarının sorularını cevapladı.

Toplantı sonunda TÜMSİAD Başkan vekili Hakan Can, katılımcılara ve iş güvenliği uzmanı İrfan Sayar'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: