'Sayın rektör eyleme gittiğimiz için...'

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sürüyor.

Eylemlere katılan ve geceleri polise saldıranların büyük çoğunluğunun üniversite öğrencisi olması dikkat çekiyor. Kentteki eylemlere katılan ve Anadolu Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup eylemci öğrenci, kampüs içerisinde yürüdü. Eylemlere katıldıkları için rektörlüğe yürüyen eylemci öğrenciler, üniversite yönetimi ile görüşerek, 'Eylemlere katıldığımız için sınavlara hazırlanamıyoruz. Bu nedenle sınavlarımızı erteleyin.' talebinde bulundu. Üniversite yönetimi, yarın yapacağı senato toplantısında eylemci öğrencilerin taleplerini karara bağlayacağı belirtildi. Bu arada, ESPARK AVM'nin önüne çadır kurup yolu trafiğe kapatan eylemci öğrencilere CHP’li Tepebaşı Belediyesi, eylemcilerin üşümemesi için battaniye, sıcaktan korunmaları için şapka ve kumanya dağıttı.

Reklam
Reklam

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) okuyan bir grup öğrenci, kentte organize edilen Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarından hazırlanamadıkları final sınavlarının ertelenmesi için rektörlüğe yürüdü. Yunus Emre Kampüsü ana giriş kapısında toplanan eylemci öğrenciler, sloganlar atarak, alkışlar eşliğinde rektörlük binasına kadar gitti. Kentte düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını ve bu nedenle de önümüzdeki günlerde yapılacak final sınavlarını hazırlanamadıklarını belirten eylemci öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ile görüşerek sınavların ileri tarihe ertelenmesi istedi.

Eylemci öğrencilerden oluşan 5 kişi, Rektör Aydın yerine aralarında rektör yardımcılarının da olduğu üniversite yönetimi ile görüştü. Eylemci öğrenciler adına görüşen 5 kişi, "Son günlerde Gezi Parkı eylemleri kentimizde de yapılıyor. Biz de bu eylemlere katılıyoruz. Eylemlere katıldığımızdan final sınavlarına hazırlanamıyoruz. Bu nedenle final sınav tarihlerinin ileri bir tarihe ertelenmesini istiyoruz." diyerek taleplerini iletti.

Reklam
Reklam

Eylemler nedeniyle sınavlarının ertelenmesi ve bedelsiz sınav hakkı konusunun yarın yapılacak üniversite senato toplantısının ardından karara bağlanacağı ve duyurulacağı öğrenildi. Eylemci öğrenciler, üniversite yönetimi ile yapılan görüşmelerin ardından slogan atarak dağıldı.

BATTANİYE VE KUMANYALAR CHP'Lİ BELEDİYEDEN

Bu arada, Gezi Parkı protestolarına destek veren üniversite öğrencisi bir grup, ESPARK AVM yanındaki caddeyi trafiğe kapattı. Buraya CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin sağladığı çadırı kuran eylemci öğrenciler, evlerinden getirdikleri koltuk ve kanepelerle trafiğe kapattı.

Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrencilere CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin her türlü desteği sağladığı öğrenildi. Belediye öğrencilere gıda, erzak ve malzeme yardımında bulunduğu, sıcağa karşı şapka, gece eylemcilerin üşümemeleri için battaniye ve peynir, sosis, salam, domates, salatalık ve içecekten oluşan kumanya dağıttı. Dağıtılan kumanyaların üzerinde CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin logolarının olması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

(CİHAN)

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: