Sayrele Ara Güler Mardin'de sergisi açıldı

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle açtığı yeni sergide,...

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle açtığı yeni sergide, fotoğraf sanatçılarından Ara Güler’i ağırladı. 3 Kasım 2011’den itibaren bir yıl süreyle açık kalacak "Seyreyle Ara Güler Mardin’de" başlıklı sergide, yaşamın akışı içinde saptanan anların belgesi, sanatseverlerle buluştu. Sergi boyunca, 7-14 yaş grubundaki çocuklar için eğitim programları da düzenlenecek.
Sakıp Sabancı Kültür ve Sanat Müzesinde düzenlenen sergini açılışına Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı,Sanatçı Ara Güler, Süryani Cemaati Metropoliti Saliba Özmen. kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergi açılışında bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Mardin’in kentsel oluşumunu ve yaşam kültürünü sergilemek amacıyla açtıkları Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi aracılığıca kültür ve sanata desteklerini sürdürmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. Müzenin açıldığı günden bu yana 200 bin kişiyi bulan ziyaretçi sayısı ile kentin kültürel hareketliliğe katkı sağladığını bilmek sabancı ailesinin gururlandırdığını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı "Müzenin açıldığı günden bu yana, Doğa, İnsan ve Deniz” ve “Abidin Dino Mardin’de” gibi iki önemli sergiye ev sahipliğe yaptı. Mardin’in kültürel sanatın önemli merkezi haline getirdi. Şimdi ise Mardin’i tarihsel dokusu yansıdan müzede dünya sanatçısı Ara güleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Eserleri ve kimliği ile evren sanata büyük katkısı olan Ara güleri tarihi kentte Mardinliler ile buluşturuyoruz. Sanatçının yaşamının içinden seçerek hem kendi dönemine hem de daha sonraki çağlara yansıttığı belge nitelikteki eserlerin gençlere ilham vermesini diliyoruz.Sabancı vakfı olarak sosyal,kültürel ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaştırılmasını sağlamak için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.
Sakıp Sabancı Kültür ve Sanat Müzesi'nde 114 eserin yer aldığı serginin bir yıl boyunca açık kalacağı belirtildi. Serginin açılışı nedeniyle uzun bir aradan sonra yeniden Mardin’e gelen Ara Güler, şehre yeni bir gözle bakarak, bir kentin dönüşümünü belgeleyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz