Sazlı Sözlü Kitap Tanıtımı

Tarihi Kırkpınar Marşı'nın yazarı emekli müzik öğretmeni ve köşe yazarı Beyazıt Sansı, son kitabını, kemanıyla mini konser vererek tanıttı.

Tarihi Kırkpınar Marşı'nın yazarı emekli müzik öğretmeni ve köşe yazarı Beyazıt Sansı, son kitabını, kemanıyla mini konser vererek tanıttı.

Sansı, kitabının tanıtımı dolayısıyla düzenlediği toplantıda, Edirne'nin taşının toprağının kendisi için sevda olduğunu ve son kitabına bu yüzden "Edirne Sevdam" adını verdiğini söyledi.

Edirne'ye dair yazdığı şiir ve marş notalarının, fotoğraflarının yer aldığı son kitabını çıkarmak için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve kentin diğer protokol üyelerinden büyük destek gördüğünü ifade eden Sansı, "Edirne bir sevdadır ve bu sevdamı notalara, güftelere, bestelere dökerek anlatıyorum. Hem Edirneli hem müzisyen olunca kitap tanıtımı böyle olur, şimdi notalar konuşsun" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, eski Selimiye Camisi imamlarından Nadi Ersoy'un, Sansı'nın "Selimiye" adlı şiirini okumasının ardından davul ve zurnalı konser başladı. Sansı da kemanını alarak diğer müzisyenlere eşlik etti.

Ud, keman, davul ve zurnadan oluşan müzik ekibi, Sansı'nın "Kırpınar Marşı" ve "Canım Edirnem" bestelerini seslendirdi.

Muhabir: Salih Baran - Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: