SBS birincisi Sinem, kalp cerrahı olmak istiyor

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye birincisi Sinem Sınmaz, kalp cerrahı olmak istediğini söyledi. İzmir'in Karşıyaka...

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye birincisi Sinem Sınmaz, kalp cerrahı olmak istediğini söyledi. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu'nda okuyan ve ailesiyle birlikte Foça ilçesine bağlı Yenifoça beldesinde tatil yapan Sınmaz, ilk 10 derece arasına gireceğini tahmin ettiğini ancak birinciliğin sürpriz olduğunu belirtti. Sinem, “İleride kalp cerrahı olup insanların hayatını kurtarmak istiyorum. Masa başı işlerde çalışmak istemiyorum.” dedi.
Emekli ziraat mühendisi annesi Ruhan Sınmaz ve İZSU’da harita şube müdürü olarak çalışan babası Levent Sınmaz'la birlikte tatil yapan Sinem’in, aynı sınıfta okuyan ikiz kardeşi Didem Sınmaz ise 485 puan aldı. Didem, ikizinin başarısının kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi.
Birinci olduğunu televizyonda altyazıdan öğrenince çok şaşırdığını anlatan Sinem Sınmaz, aşırı ders çalışmadığını belirterek, “Günde 5 saat ayırdım. Bunun 2 saatinde düzenli ders çalışıyordum. Geri kalan 3 saatinde futbol oynuyordum. Başarımı aileme, dershaneme ve öğretmenlerime borçluyum." şeklinde konuştu.
Anne Ruhan Sınmaz, kızının ülkesine ve Atatürk'e lâyık bir genç olarak yetişmesini istediğini ifade etti. Baba Levent Sınmaz da kızının başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz