Sbs İkincisi Çanakkale’den

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye ikincisi olan Çanakkale Koleji öğrencisi...

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye ikincisi olan Çanakkale Koleji öğrencisi Cem Ünüvar, Galatasaray Lisesi'nde okumak istediğini söyledi.

SBS Türkiye ikincisi Cem Ünüvar'ın okuduğu Çanakkale Koleji'nin Müdürü Mustafa Yetişti, öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, “Okulumuzun böyle bir başarıyı elde etmesi hepimizi mutlu etti. Cem, en büyük başarıyı elde ederek sevincimize sevinç, mutluluğumuza mutluluk kattı. Hem öğrencimizi hem de yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi ve ailesini kutluyorum. Türkiye ikinciliği sıradan bir başarı değil. Cem'i ne kadar tebrik etsem azdır” dedi.

Reklam
Reklam

Sınavdan tereddüdü olduğunu söyleyen Cem Ünüvar ise, “Bir soru vardı kodlamada yanlış yaptığımı düşündüğüm. Bir yanlış çıkarsa yine iyi olacağını düşünüyordum. Tüm soruları doğru cevaplamışım. Birinci olamadım ama önemi de yok. İkincilik de çok güzel. Bundan sonraki hedefim öncelikle iyi bir liseye gitmek. Üniversitede neyi seçeceğimi, nerede olacağımı düşünmüyorum. Çünkü önümde uzun bir yol var. Hazırlık okuyacağımı da düşünürsek 5 yıl var. Ben Galatasaraylı olduğum için daha çok Galatasaray Lisesi'ni istiyorum ama daha iyi eğitim veren liseler de olabilir. Türkiye'de pek çok fen lisesi var. Ailemle değerlendirip ona göre karar vereceğim” diye konuştu.

Ünüvar, başarısını çalışmaya borçlu olduğunu belirterek, “Çok çalışmak değil, düzenli çalışmak çok önemli. Bir de her gün çalışmak. Ben başarımın buna bağlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: