SBS Sonuçları Açıklandı

Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulu'ndan bu yıl mezun olan Gülden Önder (14), Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 499,034 puan alarak, 8'inci

Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulu'ndan bu yıl mezun olan Gülden Önder (14), Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 499,034 puan alarak, 8'inci oldu.

Okul Müdürü Cengiz Altıntaş, okulda yaptığı açıklamada, 460 öğrenciye sahip okuldan SBS sınavlarına katılan 57 öğrenciden Gülden Önder'in 8'inci sınıflara yönelik SBS'den 500 tam puan aldığını, Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre de 499,034 puanla 8'inci olduğunu bildirdi.

Önder'in aynı zamanda Kütahya birincisi olduğunu ifade eden Altıntaş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Okulumuzda böyle çalışkan ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Gediz'de ilk kez bir program çerçevesinde sınav merkezi oluşturan okul, bizim okulumuzdur. Hazırlık döneminde 50 deneme sınavı yaptık. Başarı ise arkasından geldi ama bunu yeterli görmüyoruz. Başarılı öğrenciler yetiştirmeye kararlıyız."

İlçede eczacılık yapan Seniye Önder (46) ve Kaymakamlık Dernekler Masası Şefi Sedat Önder'in (47) kızı Gülden Önder de başarısında ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Doktor olmayı hedeflediğini anlatan Önder, "Hedefim göz doktoru olmak. İnsanlığa en güzel hizmetin sağlık alanında yapılacağına inanıyorum. Sağlıkta çok önemli yer tutan bu hayalimi gerçekleştirinceye kadar azimle çalışacağım" dedi.

Seniye ve Sedat Önder ise kızlarının başarısıyla gururlandıklarını anlattı.

Muhabir: Mehmet Altıntaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: