Sbs Sonuçları Öncesi Velilere Uyarı

Milas’ta 34 ilköğretim okulundan toplam Bin 571 İlköğretim 8. Sınıf öğrencisinin girdiği ve merakla beklenen...

Milas’ta 34 ilköğretim okulundan toplam Bin 571 İlköğretim 8. Sınıf öğrencisinin girdiği ve merakla beklenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Perşembe günü açıklanacak. Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi 15 gün boyunca 3 uzman personelle öğrencilere yönlendirme ve desteklerde bulunacak.

Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Yavuz Yıldırım, beklediği sonucu alamayan öğrencilere ‘Sınavınız kötü geçtiyse, ya da beklediğinizden düşük puan aldıysanız bu dünyanın sonu değil üzülmeyin’ uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Milas RAM Müdürü Yıldırım, SBS’den sonra bazı çocukların istedikleri puanı alırken bazılarının da alamayacağını belirterek velilere çocukları konusunda uyarılarda bulundu. Yıldırım,‘Çocuğunuzun SBS’si kötü geçmiş olabilir. Bu dünyanın sonu değil. Çocuklarınızdan sınavı kötü geçti diye hesap sormayın. Çocuklara hesap sormak daha kötü sonuçlara neden olabilir’ açıklamasını yaptı.

Çocuğa hayatının dönüm noktası SBS imajı verilirse çocuğun kendisini büyük bir baskı altında hissedeceğini anımsatan Yıldırım, ‘Çocuğunuzun kendisine olan güveni azalır. Hiçbir şey başaramayacağı hissine kapılır. Yapabileceği ve başarabileceği işlerden de kaçar. Çünkü sonunda başarısız olacağını ve ailesinin ona kızacağını düşünür. Çocuğunuza onu çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzu sevginizle cezalandırmayın. Çocuğunuza moral verin ve iyi bir tatil geçirmesini sağlayın’ diye konuştu.

Öğrencilerin kafası karışık olacağını dikkat çeken Yıldırım, "Biz bu karışıklığı ortadan kaldırmak adına Milas Halk Eğitim Merkezi Salonunda Milas RAM olarak destek ve yönlendirmelerde bulunacağız. Biz 15 gün boyunca 3 uzman personelimizle bu desteği verirken, yine öğrencilerimiz gerek dershanelerde öğretmenleri gerekse okullarından gerekli desteği alacaklar. Başarısız öğrenci yoktur. Eksikleri olan öğrenci vardır. Her öğrenci aynı olamaz. Herkesin önünde mutlaka tercih edebileceği bir okul var. Şunu unutmasınlar ki daha lise yılları var. Karşılaştıkları bu durumlardan kendilerine ders çıkarmalılar. Çok çalışmayı değil, etkili çalışmayı öğrenmeli. Öğrencilerimize yönelik söyleye bileceğimiz en doğru söz, bu sınav her şeyin sonu değil. Onlara destek olacak birileri var Milas’ta. Bundan sonra daha verimli ders çalışma stratejileri uygulamalılar. Aileler ise bu sonuçlarından ötürü öğrencileri üzmeyip, tam tersine destek olmalı ve onların bunları başaracağına inanmalı ve inandırmalı. Sınav sonrası mutlaka kıyaslamalar olacaktır. Bu en büyük yanlıştır. Gerek psikolojik gerekse çocukların kendilerine güveni açısından onlara zarar verecektir. Ailelerin de tedirgin olmaması lazım. Bu telafi edilemez bir durum değil. En sevdiğimiz ve değer verdiğimiz çocuklarımıza zarar vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: