Sbs'de Başarıya Adım Adım"projesi Toplantısı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ,"SBS'de Başarıya Adım Adım" projesi kapsamında Türkçe branş...

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ,"SBS'de Başarıya Adım Adım" projesi kapsamında Türkçe branş öğretmenleri ile istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, ilköğretim okul müdürleri ile Türkçe branş öğretmenleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak," Projenin ilköğretim 8. sınıflarında SBS'ye katılan öğrencilerimizin üst düzeyde başarılı olmaları, mezun öğrencilerimizin sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumlarına en üst düzeyde yerleştirilmeleri ve ilimiz bünyesinde yer alan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapan mezun öğrencilerin bu kurumların eğitim kalitelerini artırmaları ve SBS ülke sıralamasında ilimizin derecesini her geçen yıl artırmak amaçlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenci sayısının her geçen yıl artması, mezun öğrencilerin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına geçişlerinde rekabeti de her geçen gün arttığını belirten Başak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SBS'nin önemini artıran en önemli etkenin öğrencilerin, Yüksek Öğretime geçişte bir aşama olan YGS öncesinde iyi bir ortaöğretim öğrenimi almak ve yerleşilen yüksek öğretim programında başarılı olabilmek isteği olduğu bir gerçektir. Eğitimin tüm alanlarını yakından ilgilendiren yeni bir sisteme uyum sağlamak ve başarılı olmak ancak planlı bir şekilde kurumsal olarak yapılacak olan eğitim düzenlemeleriyle ve çalışmalarıyla mümkündür. İlimiz bünyesinde bu amaçla daha önceki yıllarda ilköğretim kurumları 5-6-7-8 sınıflarını kapsayan "İl Geneli Başarı Değerlendirme" sınavları yapılmıştır. Ayrıca önümüzdeki günlerde diğer branş öğretmenleriyle toplantı yapılacaktır."

Başak'ın konuşmasının ardından toplantıda okulların 2011 SBS değerlendirmesi, okullarda açılan SBS kursları ve Ağrı'nın Türkçe ders başarısı gibi konular görüşüldü. Soru cevap ardından toplantı sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: