Sbs'de Kitlesel Başarıda Önde Olma

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) kitlesel başarıyı, doğru yayın ve kaynak kullanımının yanı sıra veli, öğretmen...

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) kitlesel başarıyı, doğru yayın ve kaynak kullanımının yanı sıra veli, öğretmen ve öğrenci üçgenini iyi kuranların daha başarılı olduğu bildirildi.

Malatya Parantez Dershanesi Müdürü Uzman Öğretmen Osman Tav, SBS sonuçlarının açıklanması ve başarılı olma konusunda yaptığı açıklamada, “İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları sınav 12 Temmuz Perşembe günü açıklandı. SBS sonuçlarına baktığımızda Parantez Dershanesi yüzde 100'e yakın başarı göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

“8 aylık zorlu ve yorucu çalışmanın ardından gelen kitlesel başarı hepimizi onurlandırmıştır. Malatya için Türkiye ile yarışmak vizyonu ile çıkmış olduğumuz yolda büyük başarısının temel dinamiklerini aşağıdaki başlıklar altında topladı” diyen Tav, eğitim kurumlarında kitlesel başarının veli, öğretmen ve öğrenci üçgenini iyi kuranlarda yakalandığını vurguladı. “Rehber öğretmen öğrencinin sınav sürecini, sınavlara psikolojik olarak hazırlanmasını, sınav sonuçlarının doğru tahlilini yapar. Bunun paralelinde Sınav sonucuna göre öğrencinin eksikliklerinin tamamlanması konusunda ekip çalışması yaparak konu eksikleri tamamen giderilir. Rehber öğretmen, danışman öğretmen işbirliğiyle öğrencilerin eğitim sürecinde motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için çeşitli aktiviteler yapar” diyen Tav, yapılan deneme sınavlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Her ay yapılan deneme sınavları sınavın yaklaşmasıyla birlikte her haftaya ve her gün yapılan deneme sınavlarına dönüşmektedir. Her deneme sınavının hemen akabinde yapılan soru çözümleri de öğrenciye anında geri bildirim sağlamakta böylece tam öğrenme gerçekleşmektedir. Her sınavdan sonra rehberlik servisi sınav sonuçlarına göre konu analizleri, soru analizleri, başarı grafiklerini çıkarır ve öğretmenlerle değerlendirdikten sonra hangi derste hangi konuda eksiklikler olduğunu tespit eder. Öğrenciler bir sonraki sınava kadar 4 lü grublar halinde derse çağrılır. Böylelikle çözülemeyen soru, anlaşılmayan konu ve öğrencimizin hiçbir açığı kalmaz.“

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: