SBS'de Tam Puan Alan Öğrenciye Çeyrek Altın

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2012 Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS), Türkiye genelinde bütün soruları doğru yanıtlayan

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2012 Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS), Türkiye genelinde bütün soruları doğru yanıtlayan 677 öğrenci arasında yer alan Kemal Tüfekçi'ye (14) çeyrek altın hediye etti.

Kaymakam Karakuş, Kemal Tüfekçi ile babası Osman ve annesi Gülsüm Tüfekçi'yi makamında kabul etti.

Son yıllarda Ceyhan'da eğitim alanında büyük atılımlar yapıldığını belirten Karakuş, Tüfekçi'nin başarısının tesadüf olmadığını vurgulayarak, "Çocuğumuzun bugün ortaya koyduğu başarı, yıllarca verilen bir emeğin sonucudur. Kendisi, sınavda 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayıp 500 tam puan aldı. Başta öğrencimiz olmak üzere ailesi ile okul ve dershane öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Kemal'in başarısının bundan sonra diğer öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Kemal Tüfekçi ise, babasının Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi, annesinin de hemşire olduğunu belirterek, sınava fazla çalışmadığının altını çizdi.

Tüfekçi, başarısını çok kitap okumaya ve gitar çalmaya bağladığını dile getirerek, "Sakarya İlköğretim Okulu'nu bitirdim. Sınav sonunda bu başarıyı beklemiyordum. Önceleri doktor olmak istiyordum. Şimdi ise iyi bir üniversitede öğretim üyesi olup kariyer yapmayı hedefliyorum. İlk etapta da Galatasaray Lisesi ya da İstanbul Erkek Lisesi'nde okumayı istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Karakuş daha sonra Tüfekçi'ye çeyrek altın hediye etti.

Muhabir: İrfan Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: