Schaeuble PKK'nın suikast hedefinde

Alman haftalık haber dergisi "Focus", uyarının BKA'da Devlet Koruma Dairesi Başkanı Klaus Wittling imzasıyla 9 Temmuz 2008 tarihini taşıyan tehlike raporunda yer aldığını yazdı.

Raporda PKK'nın Roj TV'nin kapatılmasında baş sorumlu olarak Bakan Schaeuble'yi gösterdiğine, PKk militanlarının Bakan Schaeuble'yi hedef aldığına dikkat çekildi ve Bakan'ın kişi olarak tehlikede olduğunun dikkate alınması istendi.

Sadece bakanın kendisi değil, Berlin'deki İçişleri Bakanlığı'nın da saldırı hedefi olabileceği kaydedilen raporda PKK yuvalarına baskınlar düzenleyen Wuppertal ve Köln emniyet müdürlüklerinin de saldırı tehlikesi altında bulunduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

BKA, 3 Alman dağcının kaçırılmasından sonra Federal Dışişleri Bakanlığı'nın Almanlar'a sadece Doğu Anadolu'ya tatile gidilmemesi uyarısında bulunduğunu, ancak bu uyarının tüm Türkiye genelini kapsaması gerektiğini talep etti. Focus dergisinin haberine göre BKA raporunda, Alman turistlerin sadece Doğu Anadolu'da değil, tüm Türkiye'de PKK'nın saldırılarına hedef olabileceğini belirtti. Türkiye'deki Alman işyerlerinin, İstanbul'daki Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün 3 Temmuz'da PKK saldırılarına karşı uyarıldığına dikkat çekti.