Schalke 04, Oliver Kahn'ın peşinde

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04, Bayern Münih ve Alman Milli Takımı'nın eski kalecisi Oliver Kahn'ı, takımın genel menajeri yapmak için girişimlerde bulunulduğunu açıkladı.

Bundesliga ekiplerinden Schalke 04, geçtiğimiz hafta görevine son verilen Andreas Mueller'in yerine takımın genel menajerliği için efsane kaleci Oliver Kahn'la görüşüyor. Schalke'nin yönetim kurulu başkanı Clemens Toennies konuyla ilgili olara Alman WDR radyo istasyonuna yaptığı açıklamada Kahn'la görüştüklerini doğruladı.

Reklam
Reklam

Schalke Kulübü, geçtiğimiz hafta kulüpte hem futbolcu hem de menajer olarak yaklaşık 21 yıldır görev yapan Andreas Mueller'in görevine bu sezon alınan kötü sonuçlar üzerine son vermişti. Muller'i kovan yönetim teknik direktör Hollandalı Fred Rutten'in ise görevine devam ettiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz sezon ligi 3. sırada bitiren Schalke, bu sezon ise üst üste aldığı kötü sonuçların ardından lider Hertha Berlin'in 12 puan gerisinde 8. sırada bulunuyor.

Almanya Milli Takımı'nın kalesini 86 kez koruyan Oliver Kahn, Karlsruhe ve Bayern Münih formalarıyla da Bundesliga'da 557 maça çıkmıştı.