Schröder: "Almanya görevi bana devretti"

BERLİN (İHA) - Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, bu seçimle birlikte halkın, istikrarlı bir hükümet kurma görevini kendisine verdiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, "Alman halkı, bu seçimle benim başkanlığımda istikrarlı bir hükümet kurma görevini bana devretti" dedi. Başkent Berlin de parti Merkezi Willy Brandt Haus'da sevinç çığlıkları ve alkışlar altında konuşmasını yapan Schröder, "Bu ülkedeki insanlarla gurur duyuyorum. Bu demokratik kültürle gurur duyurum. Medyanın güçlüğüyle ve manipülasyona uğramayan bu halkla gurur duyuyorum. Birlik partilerinin (CDU/CSU) küstahça seçim sonuçlarını kendi lehine açıklamalarını küstahça buluyorum. Birlik partileri bu ülkede hükümet kurma görevini alamayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Schröder, "Ben, ülkemiz için benim başkanlığımda istikrarlı bir hükümet kurma görevini, bana devrettim" diye konuştu. Bu görevi üstleneceğini aktaran Schröder, Almanya da kendilerinin başlattığı reform sürecinin devam edeceğini de ifade etti. Schröder, "Almanya, uluslararası arenada güvenilir bir ülke olma yolunda yürümeye devam edecektir. Bu bizim hedefimiz ve bu yönde halka verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.