Schumacher eski takım arkadaşından özür diledi

Formula 1 Macaristan Grand-Prix'inde Rubens Barrichello'yu duvara sıkıştırarak tepki çeken Alman pilot Michael Schumacher eski takım arkadaşından özür diledi.

Formula 1 Macaristan Grand-Prix'inde Rubens Barrichello'yu duvara sıkıştırarak tepki çeken Alman pilot Michael Schumacher eski takım arkadaşından özür diledi.

Michael Schumacher yarış sonrası yaptığı ilk açıklamada hareketini savunmuştu.

Ancak Alman pilot, tartışmalı pozisyonu yeniden seyrettiğini ve artık yaptığı hareketin yanlış olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Michael Schumacher bununla birlikte sadece Rubens Barrichello'nun kendisini geçmesini önlemeye çalıştığını ve asla Barrichello'nun hayatını tehlikeye atmak gibi bir niyeti olmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Kariyerinde yedi dünya şampiyonluğu alan Alman pilot, Macaristan Grand-Prix'inin son turlarında Barrichello'nun önünde 10. sırayı korumaya çalışıyordu.

Geçmişte altı yıl Michael Schumacher'le birlikte Ferrari takımında yarışan Rubens Barrichello yarış sonrası kendisini hayatta olduğu için şanslı hissettiğini açıklamıştı.

10 sıra geriden başlayacak Michael Schumacher ise Macaristan Grand-Prix'indeki hareketi nedeniyle Formula 1'de sezonun bir sonraki yarışı olan Belçika Grand-Prix'ine 10 sıra geriden başlama cezası aldı.

Macaristan Grand-Prix'inin hakemlerinden ve eski Formula 1 pilotlarından Derek Warwick, BBC'ye yaptığı açıklamada, Schumacher'in bu hareketi yarışın daha önceki aşamalarında yapması halinde, diskalifiye edilebileceğini söyledi.

Uzun bir aradan sonra 2010'da Formula 1'e geri dönüş yapan Michael Schumacher bu sezon büyük hayalkırıklığı yaşıyor.

Macaristan Grand-Prix'i 11. sırada tamamlayan Michael Schumacher halen pilotlar klasmanında dokuzuncu sırada.

Schumacher bu klasmanda ilk sırada olan Red Bull takımından Mark Webber'in tam 123 puan gerisinde.

Reklam
Reklam