Schumacher, inancını kaybetmedi

İSTANBUL (İHA) - Michael Schumacher, Barcelona'daki yarıştan sonra, şampiyonluk şansı kalmadığı yönündeki yorumlara, "vazgeçmek bir seçenek değildir" cevabını verdi. Ferrari'nin dünya şampiyonu sürücüsü Michael Schumacher, 22 Mayıs Pazar günü koşulacak Monte Carlo Grand Prix'ini sabırsızlıkla bekliyor. Alman pilot, Monaco'nun caddelerinde yarışmanın kendisine her zaman heyecan verdiğini belirtti. Schumacher, web sitesinde yer alan açıklamasında, "Bu kez işimiz zor olacak. Monaco'da başlangıç pozisyonu yarışın sonucunda çok önemlidir. Herşeye rağmen heyecanım azalmadı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ferrari sürücüsü, "Mücadeleyi dört gözle bekliyoruz. Vazgeçmek bir seçenek değil, hele denemeden vazgeçmek sözkonusu bile olamaz" dedi. Geçtiğimiz yıl Japonya Grand Prix'sinden beri yarış kazanamayan Schumacher, 1996 yılında katıldığı Ferrari'de en başarısız dönemini yaşıyor.

Son altı yılın markalar şampiyonu olan Ferrari, geçtiğimiz yıl 18 yarıştan 15'ini kazandı. İtalyan takımı, geçtiğimiz yılın son yarışı da hesaba katıldığında üstüste altı grand prix'de birinci gelemedi.

F1'in efsanevi ismi Niki Lauda, 44 puanlı Fernando Alonso'nun 34 puan gerisinde yer alan Michael Schumacher'in şampiyonluk şansı kalmadığını iddia etmişti. 2001 yılına kadar Monaco'da beş birincilik elde eden Schumacher, geçtiğimiz yıl güvenlik aracını takip ederken tünelde Juan Pablo Montoya'nın Williams'ı ile çarpışıp yarış dışı kalmıştı.