Schumacher: 'Olanlar için üzgünüm'

(TürkiyeF1.com) - Michael Schumacher, Monaco sıralama turlarında Fernando Alonso'yu yavaşlatmak için kasıtlı olarak pisti bloke etmediğini söyledi ve yaşananlardan ötürü Alonso taraftarlarından özür diledi. Sürüş ihlali yaptığı gerekçesiyle Monaco'da elde ettiği pole geçersiz sayılan ve yarışa son sırada başlayan Michael Schumacher, sıralama turlarında yaşananlar için dolayı özür diledi.

Ferrari'nin 37 yaşındaki Alman sürücüsü son çizgide start alıp beşinci bitirdiği, birinciliği ise Fernando Alonso'nun aldığı Monaco Grand Prix'sinin ardından yaptığı açıklamada, sıralama turlarında Alonso'yu yavaşlatmak için kasıtlı olarak yolu tıkamadığını tekrarladı:

Reklam
Reklam

"Eğer benim kasıtlı olarak bu hatayı yaptığı düşünenler varsa onlara söyleyebileceğim tek şey, 'olanlardan ötürü özür dilerim'...

"Ancak amacım kesinlikle diğer pilotların zamanını düşürmek değildi. Alonso'nun nerede olduğunu bile bilmiyordum. Takımla radyo kontağım yoktu, o sırada pistte kimin nerede olduğunu bilmiyordum."

RTL televizyonuna konuşan Schumacher, "eleştirilerle yaşamaya alışığım, bazen bunu kabullenmekten başka şansınız kalmıyor. Bazıları önyargıyla hareket ediyor. O direksiyonun başına oturmayan, benim durumumda olmayan hiçkimse olanları doğru yorumlayamaz" dedi.

Ferrari sürücüsü, "olanlar dışarda şüpheli görünebilir ama ben yapmam gerekeni yaptım. Herkesin kariyerinde lekeler vardır. Ben F1 kariyerimin büyük kısmında temiz kaldım, gömleğimde belki birkaç leke olabilir ama böyle yaşayabilirim" ifadelerini kullandı.

Alman pilot, kendisi hakkında olumsuz yorum yapan pilot, takım patronları ve medya mensupları için de "bunların bazıları o kadar korkak ki benimle yüzyüze konuşmaya bile cesaretleri yok" dedi.

Reklam
Reklam