Schumacher performansından şaşkın

(TürkiyeF1.com) - Ferrari pilotu Michael Schumacher, Fransa Grand Prix'sini üstün bir şekilde önde götürerek lider bitirmesini kendisinin de beklemediği bir şey olduğu itirafında bulundu. Ferrari pilotu, ABD Grand Prix'sindeki zaferinin ardından hızını koruyarak hafta sonunda Fransa'da şampiyona açısından önemli bir birincilik elde etmişti.

Ferrari'nin İndianapolis'teki üstünlüğünün bir defaya mahsus olduğuna yönelik yaygın bir inanç bulunmasına rağmen, Schumacher, pole pozisyonundan başladığı Magny-Cours'taki yenilmezliğini bir kez daha tüm rakiplerine kanıtlamış oldu.

Reklam
Reklam

Schumacher dün websitesine yazdığı yazıda, "Dürüst olmak gerekirse, bunu (böyle bir zaferi) beklemiyordum. Bazı endişelerimiz vardı. Çünkü, herşeyden önce hiçbir şeyden emin olamazsınız. İkinicisi tüm şartlar gerçekten çok zorluydu. Fakat sonunda herşey mükemmel geçti" dedi.

"Birkez daha tüm mekanikerlerimize ve aynı zamanda tabi az bir veriye rağmen harika araç ayarı çıkarmayı başaran mühendislere gerçekten teşekkür etmek ediyorum" dedi.

Kalan 7 yarışta İspanyol rakibini yakalayabileceğine inanan Schumacher yine de bunun kolay olmayacağının farkında. Çünkü Alonso'nun şampiyonluğunu koruması için yeniden yarış kazanması gerekmiyor.

Schumacher yazısında, "Çok iş var. Şu andan itibaren yoğun bir şekilde kapatmak zorunda olduğumuz 17 puan üzerine yoğunlaşacağız. Elbette bu zor olacak, elbette Fernando ve takımı avantajlı durumda. Ancak birşey kesin ki, Formula 1'de hiçbir şey kesin değildir" dedi

"Bu aynı zamanda, şu an herşeyi yaptık manasına gelmiyor. Bu sezon şu ana kadarki yarışlar şunu net bir şekilde gösterdi ki, en küçük şeyler, herşeyi çevresinde döndürebiliyor. Fakat şu an bulunduğumuz konumdan da gurur duyabiliriz ve tabi ki bu yönde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam