Scolari oyuncularıyla gurur duyuyor

Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Luis Felipe Scolari, Fransa yenilgisine rağmen takımıyla gurur duyduğunu ve şimdiki hedeflerinin dünya üçüncülüğü olduğunu söyledi.

Zinedine Zidane'ın penaltıdan attığı golle Fransa'ya 1-0 mağlup olan ve Dünya Kupası'nda final oynama şansını kaybeden Portekiz'de, Brezilyalı teknik adam Luis Felipe Scolari, takımının performansıyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat gol atamazsanız, maçı da kazanamazsınız. Fransa çok güçlü bir takım ve yetenekli oyuncuları var. Ve bu da onların final oynaması için yeterliydi" dedi.

Reklam
Reklam

Şu ana kadar çalıştırdığı takımlarla birlikte katıldığı son iki büyük turnuvada final oynama başarısı gösteren, ancak üçüncü turnuvasında bu başarıya ulaşamayan Scolari, penaltı pozisyonuna da değinerek, "Bir penaltı kararı vardı. Olabilir. Fakat biz çok küçük bir ülkeyiz ve bizim Dünya Kupası'nda final oynamamız zor" dedi ve penaltı kararının hatalı olduğunu ima etti. Scolari, bundan sonra hedeflerinin Almanya ile yapacakları üçüncülük maçını kazanmak olduğunu da vurgulayarak, "Şimdi oyuncularımla çalışmaya ihtiyacım var.

Bizim bir rüyamız vardı ve buna çok yaklaşmıştık. Ancak, olmadı ve şimdi önümüzdeki bir başka maç var. Dünya Kupası'nda üçüncü olmak istiyoruz. Üçüncülük maçı da ilginç bir karşılaşma olacak. Cumartesi günü, yeni zorluklarla karşılaşacağız. Almanya'yı yenmek için farklı taktikler geliştirmek zorundayız. Daha güçlü olmalıyız" diye konuştu. Scolari, Almanya maçı için ilk önce kendisinin hazır olması gerektiğini ve daha sonra bunu takıma yansıtması gerektiğini de ifade ederek, "Hazır olacağım. Sadece bu ilk yenilgimizi unutmaya ihtiyacım var. Takımım mükemmel bir iş çıkardı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Portekiz iyi oynamaya devam edecek. Bu Dünya Kupası'ndan muhteşem anılarla ayrılacağım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Scolari, Brezilya Milli Takımı'nı 2002'de Dünya Şampiyonu yaptıktan sonra Portekiz'le 2004 yılında Avrupa Şampiyonası'nda final oynamıştı. Scolari, Fransa mağlubiyetiyle 13 Dünya Kupası maçından sonra ilk yenilgisini tadarken, Portekiz'in 1975 yılında beri Fransa'yı ilk kez mağlup etme şansını da yaşayamamış oldu. Portekiz, Fransa'ya 1984 ve 2000 Avrupa Şampiyonaları yarı finalinde de elenmişti.