Scott Henderson ilk defa İstanbul'da

Fusion akımının Al Di Meola, John McLaughlin, Allan Holdsworth, Mike Stern gibi temsilcileri ile birlikte anılan, defalarca kere Guitar World, Guitar Player dergileri tarafından en iyi caz gitaristi seçilen Scott Henderson blues projesi ile 3 Nisan'da Türk dinleyicisiyle ilk buluşmasını CRR'de yapacak.

1954 doğumlu Scott Henderson gençliğinde blues çalarak müzikal kariyerine başladı. Jimi Hendrix, Jimmy Page, Jeff Beck, Ritchie Blackmore gibi isimlerden derinden etkilenen Henderson daha sonra modern caz'dan etkilenip yönünü değiştirdi. Üniversite'den mezuniyetinden sonra Los Angeles'a yerleşen gitarist kısa zamanda fusion dünyasının en büyük isimleriyle çalışma fırsatını yakalayabildi. Bu simlerden bir kaçı: Chick Corea Electric Band, kemancı Jean Luc Ponty, Joe Zawinul.

Reklam
Reklam

Bas gitarist Gary Willis ile 1994 yılında kurduğu Tribal Tech projesiyle fusion dünyasının altını üstünü getiren Henderson bir taraftan ilk göz ağrısı blues müziğini dünyasından hiç çıkarmadı. İlk solo blues çalısması "Dog Party" Guitar Player dergisi tarafından yılın en iyi Blues albümü seçildi.

"Well To The Bone" sanatçının üçüncü blues çalışması olup kadroda Tribal Tech'den tanıdığımız davulcu Kirk Covington ve bas gitarist John Homphrey var. Bu kadro ile seyredeceğimiz performans modern enstrümental müzik adına bu yılın en iyi adaylarından.

23 ve 14 YTL olan konser biletleri; Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden, Biletix Çağrı Merkezi'nden (0 216 556 98 00) ve CRR Konser Salonu gişesinden temin edilebilir.