SDÜ Camisi'nin Kapılarını Ahşaptan Yapılıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Kampüs alanında yapımı devam eden caminin kapıları Isparta Belediyesi tarafından yapılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Kampüs alanında yapımı devam eden caminin kapıları Isparta Belediyesi tarafından yapılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde 3 yıl önce kurulan ve 22 usta yetiştiren ahşap ağaç oymacılığı atölyesinde, SDÜ Kampüs Camisi'nin kapılarının yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Camideki 3 kapının kündekari yöntemiyle yapıldığını belirten Günaydın, "Caminin 3 kapısı hiçbir şekilde çivi kullanılmadan, üzerine işlenen gül motifleri ve yapraklarıyla da Isparta'nın simgesi ön plana çıkarılarak yapıldı. Bir kapı bin 771 parçadan oluşuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Atölyede sürdürülen çalışmalar ile Türk sanatının kaybolduğu noktaları geri kazandıklarına işaret eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Atölyemizde atalarımızın yapmış olduğu sanatı tekrar canlandırmak amacıyla çıktığımız yolda, bugün 22 ustaya ulaştık. Kaybolan el sanatlarımızı günümüze kazandırıyoruz. Ustalarımız artacak, yeni elemanlar yetişecek. Çalışmalarımız kapsamında SDÜ Camisi'nin kapıları da bulunuyor. Bunları da kündekari yöntemiyle yetiştirmiş olduğumuz ustalarımızla yapıyoruz. Kısa bir süre sonra bu kapılarımızı yerine monte edeceğiz."

Ahşap el sanatlarına çeşitli bölgelerden talep olduğunu dile getiren başkan Yusuf Ziya Günaydın, bu sanatın gelecekte Isparta için gelir kaynağı olacağını belirtti.

Üretim sahalarını genişletmek istediklerini, bu sanatı icra eden yüzlerce usta yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Günaydın, Isparta'nın ahşap eserlerden gelir elde etmesini hedeflediklerini kaydetti.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: