SDÜ Rektörü İbicioğlu: Isparta, bilim ve eğitim yuvası olmalı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, SDÜ Konukevi’nde Ispartalı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SDÜ’nün tercih edilebilirliğinin her geçen gün arttığını belirten Rektör Hasan İbicioğlu, Isparta’nın bilim ve eğitim yuvası olması gerektiğini söyledi. Sunulan imkânların etkin şekilde kullanılması gerektiğinin de altını çizen Rektör İbcicioğlu, Isparta’da hizmet, sağlık, eğitim ve bilişim sektörünün gelişmesinin önemine işaret etti.

Reklam
Reklam

Üniversitenin üç temel misyonu olduğunu belirten İbicioğlu, bunları; bilimsel araştırma – geliştirme, akademik liderlik ve eğitim olarak sıraladı.

Üniversitelerin kendi imkânlarını yaratmak zorunda olduğu söyleyen İbicioğlu “Dünyada ve Türkiye’de küreselleşmenin getirisi olarak üniversiteler başka ülkelerde şube açabiliyorlar. Türkiye’de üniversite sayısı gün geçtikçe de artmaya devam ediyor. Gayret gösteren öğrencilerin çoğu üniversitede okuma imkânına sahip olacak. Bunun yanında devlet üniversitelere bu kadar kaynak aktaramayacak. Kaynaklar gitgide azalacak. Üniversiteler kendi imkânlarını yaratmak zorunda. Ayakta kalmak, rekabet etmek, markalaşmak zorlaşacak. Ayakta kalmak istiyorsanız girişimci üniversite olmak zorundasınız.” diye konuştu.

SDÜ’nün girişimciliğini arttırmak için birçok faaliyette bulunduklarını dile getiren Rektör İbicioğlu, “Bu durumun bir parçası; projelerdir. Üniversitemiz TÜBİTAK öğrenci projelerinde birinciliği, akademisyen projelerinde dördüncülüğü elde etti. Webometrics yayın sayısında ise dünyada üniversiteler arasında 600. oldu. Bu düzeye gelmek çok güzel. Ancak bizim hedefimiz bilimsel yayınlarda ilk 100’e girmek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"Taklit edilmesi zor özelliklerimizi geliştirmeliyiz." diyen Rektör İbicioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ancak bilgiyle mümkün olur. Bilgiyi etkin bir şekilde kullanmalı, halkla üniversitemizi buluşturmalıyız. Teknokentimizi kullanarak küresel bir marka oluşturmalıyız.”

Toplantının ardından Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu 'basın dostu' ilan ederek bir plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz