SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, Okul Müdürler Ile Bir Araya Geldi

 Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Türkiye’de en çok kontenjana sahip beşinci üniversiteyiz. Aynı zamanda en çok tercih edilen ilk on üniversite arasında yer alıyoruz" dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Türkiye’de en çok kontenjana sahip beşinci üniversiteyiz. Aynı zamanda en çok tercih edilen ilk on üniversite arasında yer alıyoruz" dedi. İbicioğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Isparta'da bulunan lise ve dershane müdürleri ve rehber öğretmenleriyle SDÜ Çiftçi Eğitim Merkezi'nde bir araya geldi. İbicioğlu, burada yaptığı konuşmada, SDÜ'nün son üç yılda bin 770 adet ulusal ve uluslararası proje ürettiğini, çoğu projenin de desteklendiğini belirtti. İbicioğlu, Bilgi Teknolojileri Yüksek Kurulu verilerine göre SDÜ'nün ülke genelinde proje sayısında ikinci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre de tüm kamu üniversiteleri içinde dokuzuncu sırada yer aldığını kaydetti. Bilim sektöründe Türkiye'nin ilerlemesi gerektiğini ifade eden İbicioğlu, "Hangi sektörde olursak olalım bilgiyi o sektöre uyarlamamız gerekiyor. Gençliğin, geleceğin fırsat tabanlı anlayışına göre yetiştirilmesi gerekiyor. Geleceğimizin garantisi genç bireyleri, yani çocuklarımızı ilkokuldan itibaren, gelecekte hangi özellikler öne çıkıyorsa ona göre yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu. SDÜ'nün halkla kucaklaşan, yönünü şehrine dönmüş bir üniversite olduğunu vurgulayan İbicioğlu, şöyle konuştu: "Biz Isparta'nın üniversiteyiz. Bulunduğumuz her platformda Isparta'yı tanıtıyor ve şehrimize daha fazla öğrenci gelmesi için uğraşıyoruz. Türkiye'de üniversite sayısı her geçen gün artıyor. Çoğu üniversitenin öğrenci sayısı azalırken bizim öğrenci sayımız her yıl artıyor. Türkiye'de en çok kontenjana sahip beşinci üniversiteyiz. Aynı zamanda en çok tercih edilen ilk on üniversite arasında yer alıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz