Sdü Sağlık Turizmine Hazır

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen sağlık...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen sağlık turizmi çalışmaları kapsamında “Sağlık Turizmi Vizyon Geliştirme Toplantıları” düzenlendi.

SDÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer, sağlık turizmi hakkında bilgi verdi. Sağlık turizmi konusunda il olarak 'Nerdeyiz ve bu konuda neler yapılabilir?' sorularına cevap veren Sezer, “Sağlık turizmi için Türkiye’nin ender alt yapılarındanız, nitelikli akademisyen kadromuz ve ülkemizin en modern teknolojik alt yapısıyla uluslararası sağlık piyasasında en iyi yeri alacağız" dedi. SDÜ Hastaneleri olarak sağlık turizminden pay alınabilineceği takdirde sağlık turizmiyle hem Isparta bölgesinde, hem de ülkede oluşturulan katma değerin daha da artacağına inandığını belirten Prof. Dr. Sezer Orta Asya, Arap ve Kuzey Afrika ülkelerinden, hastaneye tedavi olma yönünde taleplerin arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK DİŞ HASTANELERİNDEN BİRİ

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman ise , Fakültenin yerleşim ve nitelikli akademisyen kadrosuyla Avrupa’nın en büyük diş hastanelerinden biri olduğunu söyledi. Yurt dışından gelen hastaların da tercih noktası olduklarını belirten Türkkahraman SDÜ hastanelerinin Isparta ve ülke için en yüksek katma değeri elde etmeye başladığını belirtti. SDÜ Sağlık Turizmi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Erkan Ayan da bir sağlık turistinin maddi getirisinin normal deniz, kum güneş için gelen turiste göre en az 4 kat fazla olduğunu belirterek, hastanelerin Isparta’nın marka değeri olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: