Sdü'de Bilim Ve Bahar Şenliği Başlıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde(SDÜ) her yıl kutlanan Bahar Şenlikleri bu yıl Bilim ve Bahar...

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde(SDÜ) her yıl kutlanan Bahar Şenlikleri bu yıl Bilim ve Bahar Şenliği olarak kutlanacak. Ekinlikler kapsamında bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel, girişimcilik başlıklarında çok sayıda yarışma düzenlenecek.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, 16 Mayıs'ta Isparta Valiliği önünden kortej yürüyüşle başlayıp 18 Mayıs'ta Kıraç konseriyle sona erecek olan Bilim ve Bahar Şenliği programına ilişkin bilgi verdi. Gelecekte dünyanın öne çıkan bilimsel projelerinin yarıştığı yerin SDÜ Bilim Şenliği olacağını kaydeden SDÜ Rektörü Prof.Dr. İbicioğlu, şenlik kapsamında teknoloji, güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel, girişimcilik alanında yapılacak yarışmalarda verilen ödüllerin gelecekte prestijli ödül olarak nitelendirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Prof.Dr. İbicioğlu, "Üniversite olarak bu yıl şenliklerin adını Bilim ve Bahar Şenliği olarak belirledik. Şenlik kapsamında yapılacak yarışmalar sonucunda dereceye girenlere toplam 1 milyon TL bütçeli ödüller verilecek. Bilim ve teknoloji başlığı altında proje yarışmaları için öğrencilerden 250 proje geldi. Robot yarışması için 600 proje geldi. Girişimcilik alanında 140 proje başvurusunda 24'ü değerlendirmeye değer görüldü. Güzel sanatlar alanında kısa film yarışması için 28 başvuru var. Şiir, hikaye, güzel konuşma, ses yarışması için 450 başvuru geldi. Spor alanında toplam 3 bin sporcu çeşitli dallarda yarışmalara katılacak. Şenliklerde gündüzümüz de gecemiz de aydınlık olacak. 16 Mayıs'ta Orhan Hakalmaz, 17 Mayıs'ta Grup Athena, 18 Mayıs'ta ise Kıraç konseri düzenlenecek" dedi.

Şenlikler kapsamında SDÜ öğrencilerinin katıldığı anket sonucu Türkiye'nin enlerini seçeceklerini de belirten Prof.Dr. İbicioğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin geleceğini ancak kendi çizdiği stratejiler belirleyebilir. O nedenle biz kendi gündemimizi oluşturmalıyız. Ekonomik ve teknolojik açıdan güçlü olmak için AR-GE çalışmalarını artırmak zorundayız. AR-GE'si güçlü olmayan hiçbir şirket, devlet rekabetçi özelliklerini koruyamaz. Yenilikçi özellikler kazanamaz. AR-GE konusunda başı çeken üniversite olmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: