SEAT Cup start alıyor

"SEAT Cup Türkiye", 03 Nisan'da İzmir'de gerçekleşecek 2005'in ilk yarışıyla sezona merhaba diyecek.

2004 yılında motorsporları dünyasına müthiş bir giriş yapan ve Türkiye'de gerçekleştirilen tek marka kupalarına yepyeni bir soluk getiren "SEAT Cup Türkiye" yarışları, 03 Nisan'da İzmir'de gerçekleşecek ilk ayakla sezona merhaba diyecek.

Doğuş Grubu bünyesinde yer alan Doğuş Motorsports tarafından düzenlenen "SEAT Cup Türkiye", geçtiğimiz yıl birbirinden çekişmeli ve kıran kırana geçen sekiz yarışla adından sıkça söz ettirmişti. Madrid, İzmir ve İzmit'te gerçekleşen ve on binlerce kişi tarafından soluk almadan izlenen yarışlarda sınırsız rekabet, bol heyecan, dorukta adrenalin ve herkese unutulmaz anlar yaşatan eğlenceler, etkinlikler vardı.

Reklam
Reklam

250 beygir gücünde, 4 silindirli motor ve 6 ileri manuel yarış vites kutusuna sahip SEAT Leon'larla yarışılan "SEAT Cup Türkiye", sponsor firmaların düzenleyeceği eğlenceler ve etkinliklerle, bu yıl da uluslararası yarışların atmosferini pistlere taşıyacak.

İlk şampiyonu, 119 puanla genç pilot Mert Aytuğ olan "SEAT Cup Türkiye", kadrosuna yeni eklenen usta pilotlarıyla 2005'e de damgasını vurmaya hazırlanıyor. "SEAT Cup Türkiye"ye bu sene dahil olan Artuğ Aysal, 2000-2001 Palio Cup ve 2002-2004 Clio Cup'ta yarışan Selim Erol, 2003 Clio Cup şampiyonu Ahmet Atay, 2004 Siena Cup'ta yarışan Hakan Yangın, 2004 Honda Type-R Cup yarışlarında yer alan Kerem Güven ve 2004 Clio Cup birincisi Selim Özgörkey de yeni sezonun iddialı isimlerinden.

Geçen yıl yarışan ve bu yıl da "SEAT Cup Türkiye"ye katılan Ertan Nacaroğlu, Ömer Erdem, Osman Güney, Kenan Yılmaz, Hakan Güven, Ali Gülan, Taner Şengezener, Veysel Kadayıfçıoğlu, Aytaç Biter, Ozan Şer ve geçen sezonun şampiyonu Mert Aytuğ'un yanı sıra "SEAT Cup Türkiye"ye bu sene dahil olan Ahmet Atay, Artuğ Aysal, Hakan Yangın, Kerem Güven, Selim Erol ve Selim Özgörkey'den oluşan 17 kişilik pilot kadrosu "SEAT Cup Türkiye" heyecanını doruklara taşıyacak.
"SEAT Cup Türkiye" ile özdeşleşen SEAT Girl Tülin Şahin de her yarışta olduğu gibi tüm yarışlarda pilotlara destek vermeye devam edecek. "SEAT Cup Türkiye" fırtınasına, üçüncü yarış ile birlikte 15 bayan pilotun kıyasıya mücadele edeceği "Polo Cup" (Volkswagen Polo Ladies Cup) eklenecek.

Reklam
Reklam

Yarışlardan birgün önce sıralama turunun yapıldığı yarışların takvimi şöyle:

"03 Nisan 2005, İzmir / Pınarbaşı Pisti, SCT (Seat Cup Türkiye)
1 Mayıs 2005, İzmir / Pınarbaşı Pisti, SCT
22 Mayıs 2005, İzmit / Körfez Pisti, SCT + PC (Polo Cup)
Haziran 2005 (Net tarih açıklanacak), İzmit / Körfez Pisti, SCT + Polo Cuh
21 Ağustos 2005, Formula 1 Pisti, SCT + Formula 1
18 Eylül 2005, Formula 1 Pisti, SCT + PC + GT (GT Turing)
2 Ekim 2005, Formula 1 Pisti, SCT + PC + DTM (Deutsche Tourenwagen Masters)
Net tarih açıklanacak, Formula 1 Pisti, SCT + PC".